2019. október 19., szombat

A Szentlélek és munkája!

De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett,
Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)
Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 4-5. vers




A Szentlélek a szeretet, az élet és a világosság lelke. A Szentléleknek kettős munkája van: egyféleképpen munkálkodik a világban, azok között akik még nem békültek meg az Istennel és másféleképpen munkálkodik a gyülekezeteken belül.
Minden cselekedete összhangban van a Szentháromság Istenével.
Sosem a saját megérzése vagy gondolata alapján cselekszik.
Mivel az Atyának Lelke, pontosan úgy viszonyul az emberiséghez, mint az Atya, tehát Isten gyermekei nem idegenek a Szentléleknek.
Krisztushoz hasonló a bűnösök iránt érzett szánalmában, irgalmában, a megigazult szentek iránti odaadó szeretetében és gondviselésében.
Amit Krisztus a kereszten végzett, azt a munkát a Szentlélek a szívünkben folytatja.
A Szentlélek úgy ajánlja magát nekünk, mint az életünket, az erőnket arra nézve, hogy szent életet élhessünk, Istennek engedelmeskedhessünk. Tökéletes példája által segít minket, hogy a szentség iránti törekvésünk gyümölcsöző legyen.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a gyermekeid nem árvák. A Szentlélek tanácsol, tanít, vigasztal, vezet erőt ad. Segíts minden Isten nélküli olvasónak Istennel megbékülni, a Szentlélekkel beteljesedni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...