2020. február 20., csütörtök

Hozzád vágyik lelkem

Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem.
143. Zsoltár 8. vers



Szoktuk mondani, hogy „aludni kell egyet a dolgokra.” Valóban, ha úgy térünk nyugovóra, hogy problémáinkat imádságban letesszük a kereszt tövébe, felüdülés lehet számunkra az éjszakai pihenés.
Csatlakozhatunk a zsoltáríró segélykiáltásához, hogy legyen segítségül számunkra a nyomorúság idején.
Így lélegezhetünk fel igazán. Isten azt szeretné, hogy ne folyton azért siránkozzunk, hogy milyen nehéz naponként cipelni a terheinket, hanem minden egyes reggelen kérjük, vágyjuk Isten szavának élő vizét, amelyben erő van, amely megújít minket és megerősít. Nem az a lényeg, hogy mekkora terhet viszünk, hanem az a fontos, hogy melyik úton járunk? Ki, mi után vágyódik a lelkünk?
A gonosz szolgálatában a bűneink mázsás terhe nyom le minket és semmi sem adhat hosszú távú felüdülést. Az alvás, az alkohol, az élvezetek csak ideig-óráig csillapítják fájdalmunkat. Amint viszont Isten kegyelme által naponként Rá vágyunk, Belőle merítünk, az Ő terhe könnyűvé válik, lelkünk pedig hihetetlenül meg fog erősödni. A célunk tehát legyen az, hogy növekedjen az Isten iránti vágyakozásunk.


IMA: Istenünk, segíts, hogy Te légy első gondolatunk ébredés után, hogy a világ fiait kínzó aggodalom, bizonytalanság, lelki éhség távol maradjon tőlünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...