2020. február 21., péntek

Erőtlenségeimmel dicsekszem

De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.
Korinthusiakhoz írt második levél 12. fejezet 9. vers



Sokszor tapasztalom, hogy akik valamiféle mentális zavarban szenvednek, szégyellik azt és ha meg is osztják azzal kapcsolatos nehézségeiket, gyakran hozzáteszik: „ Kérem ne mondja el senkinek!”

Az egészségügyi világszervezet egy 2018-as felmérése szerint, a föld lakosságát tekintve, minden negyedik ember szenved valamilyen mentális betegségben.

Az Európai Únió lakosságának 6,8 százaléka tapasztalt már depressziós tüneteket magán. 2017-ben, az Európai Únió tagállamai közül, Magyarországon szenvedtek legtöbben depresszióban. A felnőtt lakosság 10 és fél százaléka vallotta magát depressziósnak.

Pál apostolnak is „tövis adatott a testébe”, ami valamilyen állandó probléma volt, fájdalmas probléma volt, ezért kérte Istent, hogy vegye el azt.

Annak ellenére, hogy Isten ezt a kérését nem teljesítette, Pál apostol erőt kapott arra, hogy ezt a terhet vigye és csodálatos szolgálattal, örökséggel áldotta meg őt Isten.

Megint csak szembetűnik, hogy Isten nem kíméli meg az Ő követőit sem a fájdalmaktól, de azt ígéri, hogy az Ő tökéletes ereje által, átvezet minket a nehézségeken, fájdalmakon.

Bármilyen gyengeséggel küszködsz, bízz Istenben! Ő ott lesz akkor is, amikor úgy érzed, minden kötél szakad, és nem bírod tovább. Meg fog erősíteni téged, hogy a következő lépést megtehesd, a végén pedig haza fogja vinni gyermekeit országába.

Ezért nem szégyellte Pál apostol a gyengeségeit. Ezért dicsekedett velük. Mert ezek által nyilvánult meg Isten csodálatos ereje, szeretete, gondviselése életében.


IMA: Istenem, én gyenge vagyok, de Te erős vagy. Segíts, hogy ne féljek a gyengeségeimtől, hanem tanuljak meg a gyengeségeimben a Te csodálatos erődre és kegyelmedre hagyatkozni. Életem minden másodpercében szükségem van Rád. Krisztus nevében hallgass meg, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...