2020. február 22., szombat

Isten védelme biztos!


Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítanak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged. 
Ézsaiás könyve 43. fejezet 2. vers



Érezted már úgy, hogy egy bizonyos nehézséggel nem tudsz megbirkózni? Volt már olyan, hogy nem tudtad miként fogod átvészelni az elkövetkező napokat, hónapokat?
Isten tudja, hogy az övéi milyen nehézségekkel küszködnek.
Erről biztosítja Isten népét, Ézsaiáson keresztül, amikor a népe a fogságban sínylődik. Isten emlékezteti az övéit a múltban végzett csodáira, és arra, hogy Ő a jövőben is ugyanaz a csodálatos Isten.
A Vörös tenger nem nyelte el az Isten népét miközben átkeltek rajta, a Babiloni tüzes kemence nem emésztette meg Dániel Istenhez hűséges barátait (Dániel könyve 3. fejezet).
Isten megígérte, hogy nem mond le népéről és a népével lesz. A mai Ige, vigasztaló, bátorító üzenete: Isten sosem hagyja magára övéit, amikor azok nehézségekkel, veszélyekkel néznek szembe. Semmi és senki nem pusztíthatja el azokat az embereket, akiket Isten elhívott és használni akar az Ő dicsőségére. Még a fizikai halál sem. Ha Isten gyermeke vagy, semmi okod a félelemre, aggodalomra. A mindenható Isten maga ígéri az övéinek, hogy védelem, pajzs, oltalom lesz az ördög tüzes nyilaival szemben. Ha még nem vagy az Istené, miért ne békülnél ki vele ma, hogy Krisztus által Téged is örökbe fogadhasson a mennyei Atya?


IMA: Mindenható Isten, segíts, hogy Benned bízzak, amikor az életem problémákkal teljes. Köszönöm, hogy értékes vagyok a számodra és a Te szereteted soha meg nem szűnik a Téged félők iránt. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...