2020. február 19., szerda

Isten jósága és szeretete kísér


Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.
23. zsoltár 4. vers



Amikor olyan embereket tanítok, akik épphogy ráléptek a Krisztus követés útjára, kihangsúlyozom, hogy a személyes tanúságtételük mellett nagyon fontos naponta olvasniuk Isten beszédét, a Bibliát és bizonyos igeszakaszokat megtanulhatják kívülről is.

Ilyen kulcs igeszakasz a 23. zsoltár is, hiszen a nehéz időkben nagyon fontos segítség, ha a lelkünkben el van raktározva.

Minden egyes ember eljut a „halál árnyékának” sötét völgyébe valamikor élete során és nagy szükségét fogja érezni Jézus Krisztusnak, a jó pásztornak.

Ő az a pásztor, aki lelkünket füves legelőkön táplálja, felfrissíti azt szavának csendes vizeivel, elhalmozza szeretetével és áldásaival.

A nehézségek idején, a mi védelmező pásztorunk megsegít és vígasztal minket.

Amikor egy komoly betegség, stressz, veszteség vagy más kihívások sötét völgyébe érkezik életünk, a 23. Zsoltárban található imádságban csodálatos erőre találhatunk.

Ott láthatjuk az áldott bizonyosságot, hogy Isten velünk van, Isten törődik velünk. Semmi okunk nincs a félelemre.



IMA: Istenünk, látod, hogy mennyire hatalmába tud keríteni minket a félelem, amikor a halál árnyékának völgyéhez közelítünk. Köszönjük, hogy gyermekeidet biztosítod ma arról, hogy amikor nem is látnak kiutat a nehézségekből, Te ilyenkor is vezetni fogod őket, és védelmezni fogod őket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...