2020. február 18., kedd

Keresztény életigazság!

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.
Római levél 8. fejezet 28. vers



Keresztényként is megtörténhet velünk, hogy a legjobb szándék vezérel, de ennek ellenére a legkevésbé megfelelő szavakat mondjuk ki.

Amikor valaki mondjuk, gyászol, mert nemrég el kellett válnia egy nagyon közeli hozzátartozójától, gyakran eshetünk abba a hibába, hogy olyan dolgokat ismételgetünk, amiket más emberek is szoktak ismételgetni: „Tudod jól, hogy Isten terve a legjobb, ő már egy sokkal jobb helyen van, véget ért a szenvedése”.

Ezek mind igaz állítások, de olyan jó, ha tudunk hallgatni a Szentlélek vezetésére és alkalmanként csak ott lenni a gyászolóval. Szó szerint sírni vagy sóhajtozni vele együtt, szótlanul átölelni vagy imáinkkal támogatni. Valószínűleg ő is tisztában van az igazságokkal, amiket mondogatunk neki, de éppen sebzett a lelke a fizikai elválás miatt.

Minél nagyobb fájdalmakat, veszteségeket élünk meg ezen a földön, annál jobban fogunk vágyakozni a mennyei hazánk és Krisztus jelenléte után, ott szabadok leszünk a betegségektől és fájdalmaktól, veszteségektől.

Pál apostol által bíztat minket is a Szentlélek azért, hogy legyen erőnk a mai nap kihívásait megélni és legyen egy világos, dicsőséges meggyőződésünk a jövőnkkel kapcsolatosan is.

Azt mondja nekünk ma, hogy minden élethelyzetben, eseményben, körülményben, Isten az Ő gyermekei lelkének a legjavát munkálja. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden mozzanata életünknek fájdalommentes lesz, hanem azt, hogy Isten meg fog szabadítani a fájdalomtól és a fájdalmaink közepette is meg fog áldani minket.

Isten fel tudja használni a fájdalmaink okozta hegeinket azért, hogy másokat megvigasztalhassunk azzal a vigasztalással, amivel Ő vígasztalt minket.

Ez az igevers több mint egy elcsépelt mondat. Ez Isten szeretetteljes ígéretén nyugvó keresztény életigazság.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a mély szenvedéseinkből, a bénító gyászunkból, Szentlelked által meggyógyulhat szívünk és a szívünkből valami egészen jó lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...