2020. február 17., hétfő

Isten szeretetének megtartó ereje


Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban. Rómaiakhoz írt levél 8. fejezet 38-39. vers 



Talán hallottunk olyan keresztényekről, akiket megkínoztak a hitük miatt és így próbálták megtörni őket, hogy megtagadják Krisztus követését.
Néró császárról olvashatjuk, hogy az uralkodásának egy bizonyos szakaszában annyira megrészegítette a hatalma és elvette a józan eszét, hogy a keresztényeket elfogatta és a nagy palotakertben élve felgyújtatta őket és „kerti lámpának” használta ezeket. El tudta választani ezeket a keresztényeket Krisztus szeretetétől, szerelmétől? Nem!
Ezek a szenvedő mártírok úgy haltak meg, hogy Isten szeretetét dicsérő énekeket énekeltek. Néró ebbe őrült bele. Ezt már nem tudta feldolgozni, felfogni. Pál apostol maga is sokféle szenvedésnek volt kitéve. Üldözték, megverték, elárulták, megkövezték, igazságtalanul bebörtönözték, betegségben szenvedett és mindezek nem tudták elválasztani őt Krisztustól.
Isten szeretete ugyanis rendíthetetlen alap. Isten nemcsak arra ad erőt nekünk, hogy az ellenségünk támadásait visszaverjük, hanem arra is, hogy az ellenség támadásai felett győzelmet arassunk.
Hogyan? Jézus Krisztus halála és feltámadása által. Isten gyermekeit sem a jelen, sem a jövendő eseményei nem tudják elbizonytalanítani, kimozdítani Isten szeretetéből. Isten nem ígért nekünk fájdalommentes életet, problémamentes életet, még csak azt sem ígérte, hogy nem fogunk fizikailag meghalni vagy megbetegedni. Ezt csak hamis tanítók ígérgetik azoknak, akik hagyják magukat megtéveszteni.
Isten megtartó szeretete garantálja azt, hogy nem fog semmi elszakítani tőle és erőt fogsz nyerni Isten szeretetéből, hogy szembenézz a nehézségekkel.
Ha Istené vagy, sose add fel a reményt!



IMA: Istenünk, mi gyengék vagyunk, de Te végtelenül erős vagy. Amikor az élet nehézségei próbálnak letaglózni minket, segíts vigaszt, erőt találnunk Szeretetedben, amelytől semmi és senki sem választhat el minket.
Segíts folyamatosan csak Rád néznünk. Jézus Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...