2020. május 26., kedd

Isten megtartja ígéreteit!

Péter így válaszolt: "Ha meg is kell halnom veled, akkor sem tagadlak meg." Ugyanígy beszélt a többi tanítvány is. Máté evangéliuma 26. fejezet 15. vers




Amikor két fiatal ismerkedik, és igazán megszeretik egymást, egyenes következménye lesz az, hogy el akarják kötelezni magukat egymás mellett egy életen át.
Ilyenkor a fiatalember megkéri a hölgy kezét, a hölgy pedig természetesen igent mond.
Vannak azonban olyan párok, akik ilyenkor elgondolkodnak azon, hogy vajon 10 vagy 20 év múlva is szeretni tudják-e azt, akivel készülnek összekötni életüket?
Ez a fajta ingatagság mutatkozott meg Péternél is. Mielőtt Krisztus elfogták, Péter azt mondta: „Ha meg is kell halnom veled, akkor sem tagadlak meg." Ugyanígy beszélt a többi tanítvány is.” Jézus Krisztusnak tette Péter ezt a szép fogadalmat, majd később, még azon az éjszakán azt is letagadta, hogy valaha ismerte Őt.
Amikor viszont rádöbbent, hogy mit tett, kiment és keservesen sírt, gyászolt a bűnei miatt.
Péter sírt és gyászolt, mert megszegte azt a fogadalmát, amit a legjobb barátjának tett. Ezzel megszakadt a közössége és a barátjával kötött szövetsége.
Ekkor valószínű Péter önmagával is küszködött. Azzal, hogy kicsoda ő valójában? Az, aki azt fogadta, hogy akár meg is halna Krisztussal együtt vagy az, aki gondolkodás nélkül letagadta azt is, hogy ismeri Krisztust?
A szeretet által tett ígéret és szövetség meg fog maradni 10 vagy 20 vagy 50 év múlva is, hiszen a döntésünkön alapszik és nem pusztán az érzelmeinken. A döntésünk pedig Krisztusban gyökerezik, aki minden ígéretét megtartotta és megtartja, ez a biztos horgony pedig segít abban, hogy mi is hűségesekké váljunk, vigyük hűtlenségünket Krisztus elé, aki meg tud bocsátani és Szentlelke által hűségessé, szilárd jelleművé, kősziklává tud tenni minket is. Ezáltal pedig gazdag, örömteli, és békességgel teljes közösségünk lehet Istennel és embertársainkkal is.


IMA: Köszönjük Jézus Krisztus, hogy Te minden ígéretedet megtartottad és megtartod, ezzel pedig biztos horgony vagy számunkra ebben az ingatag világban. Magasztalunk azért, mert megváltottál minket, még akkor is, ha tudtad, hogy mi megszegtük ígéreteinket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az önuralom védelmet ad

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma. Példabeszédek könyve 25. fejezet 18. vers Az...