2020. május 25., hétfő

Szentté lenni és tenni!

Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Máté 7:17



Amiképpen igaz, hogy pusztán a jó cselekedetek nem tesznek valakit jóvá, ugyanannyira igaz, hogy a jó ember cselekedetei azért jók, mert ő maga jó.
A szent cselekedetek nem azért szentek, mert különlegesebbek, hanem azért, mert egy szent ember cselekedetei.
Minden ember rádöbben erre az igazságra amint Isten minden bűnétől megtisztítja, és teljesen átadja magát Isten akaratának cselekvésére és a Szentlélekkel betöltekezik.
Ezután már nem aszerint fogják ismerni az ilyen embert, hogy mit tesz, hanem aszerint, hogy ő kicsoda.
Elsősorban Isten gyermeke lesz és csak másodsorban lesz Isten embere aki prédikál vagy házat épít, vagy tervez stb. stb.
A hangsúly mindig azon lesz, hogy ő Isten embere.
Ez az identitása fogja meghatározni a cselekedeteinek minőségét.
Látnunk kell, hogy a mai világban nem a jellembeli épülés a fontos az emberek többségének. A mai ember inkább az élvezetektől, birtoklásvágytól, pénz szerelmétől motivált. A cselekedetek amiket tesz ezen célok eléréséhez, az ő szemszögéből jók és helyesek, de nem Isten szemszögéből.
Isten azt mondja, hogy minden ami nem a Jézus Krisztusban vetett hitből fakad, bűn.
A mai világban, ahol a legtöbb ember a lélekölő tevékenységek taposómalmában él, Isten a mi életünkön keresztül szeretné megmutatni az Ő átformáló, képmására átalakító erejét.
Isten sokkal inkább azt vizsgálja, hogy milyen nagy szeretettel teszünk valamit, ahelyett, hogy azt nézné milyen sokat teszünk.
És itt a kulcs. Csak az munkálkodik az Isten dicsőségére, akiben ott van az Isten iránti szeretet. Csak az adakozik többet, az áldoz többet, akiben növekszik az Isten iránti szeretet.



IMA: Istenünk, önmagunkban rossz fák vagyunk és minden gyümölcsünk rothadt. Még azok is amik előttünk nemesnek látszanak. A szeretetünk önző, a jó cselekedeteink számítóak, az énünk kiemelését szolgálják, és többet ártunk velük, mint használunk. Kérlek Istenem, szentelj meg minket, hogy betöltekezhessünk teljesen a Te Szentlelkeddel. Szeretnénk elsősorban a Te szentjeid lenni, Krisztusban elrejtve jó gyümölcsöket teremhessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...