2020. május 24., vasárnap

Szívünk ingatagsága

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!
51. Zsoltár 10. vers




Egyikünk sem tudja pontosan megmondani mennyire haszontalanok is vagyunk Isten nélkül addig, ameddig Isten Szentlelke fel nem fedi azt a számunkra.
Isten viszont tökéletesen tud és lát mindent velünk kapcsolatban. Ha felfedi előttünk szívünk valódi állapotát, csak a javunkra teszi.
Nem tudhatjuk mennyire ingatagok vagyunk, amíg fel nem fedi előttünk Isten Szentlelke.
Péter egy nagy. bátor, vakmerő halászemberként könnyen mondta: " Ha mindenki elhagyna, én akkor sem teszem. Mindig számíthatsz rám."
Milyen rosszul eshetett neki Krisztus válasza:
" Mielőtt a kakas megszólal, háromszor tagadsz meg engem."
( Máté 26:33-34)
Krisztus viszont ismeri annak az embernek az ingatag voltát aki saját erejéből, saját énjéből merítve akar megállni.
Nem tudjuk mennyire ingatagok vagyunk és talán nehezünkre is esik elismerni amikor Isten Szentlelke rávilágít arra életünkben.
Ezért kimondhatatlanul veszélyes önmagunk jó tulajdonságaiban, erényeiben bíznunk, ezért írom, hogy az, amikor nem bízunk önmagunk erejében sem, csakis az Élő Isten erejében, az annak a jele, hogy Isten dolgozik életünkben.
Mondjunk ma ítéletet ingatag szívünk felett és engedjük, hogy Isten megtisztíthassa azt.



IMA: Istenem, szeretnék megállni, szeretnék hűséges lenni, szeretnélek követni, de tudom, hogy kevés vagyok. Kevés az erőm, kevés az akaratom és mindenem kevés Nélküled. Szeretnék Benned élni Krisztus, hogy a Te szentséged enyém legyen. Krisztus nevében, érints meg minden olvasót Istenem. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...