2020. május 3., vasárnap

Tiszteld édesanyádat!

Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikában lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan.
Korintusiakhoz írt második levél 1. fejezet 5. vers




Egy ismert teológust kérdeztek egyszer: „Nagyon terjedelmes könyveket írt Istenről. Honnan tudja, hogy az a sok minden, amit leírt igaz?” A teológus így felelt: „Mert édesanyám mondta nekem.”

Egyszerű válasz egy nehéz kérdésre, de jól szemlélteti, hogy mekkora hatással vannak az édesanyák családjukra, gyermekeikre.

Mindkét szülőnek fontos szerepe van a családban, de az édesanya már a gyermek egész kicsi korától kezdve ott van a gyermek mellett. Ezért is igaz, hogy sok esetben az édesanyától hall először a gyermek Istenről.

Ha édesanyád még él, mondd el neki ma, hogy mennyire szereted őt és értékeled mindazt, amit értetek tett, tesz. Köszönd meg neki, hogy az, aki és azt ahogyan befolyással volt életedre.

Ha már nincs az élők sorában, köszönd meg őt Istennek, azt, hogy egy ideig része volt életednek.

Akár olyan édesanya volt amilyet te szerettél volna, akár nem volt olyan, kérd Istent, hogy segítsen megbocsátani neki, és kegyelme által tudd elfogadni őt olyannak amilyen vagy amilyen volt.



IMA: Istenünk, köszönjük neked az édesanyánkat. Segíts megfelelőképpen tisztelni és szeretni az édesanyánkat. Ha pedig már nincs az élők sorában az édesanyánk, segíts megfelelő tisztelettel és szeretettel emlékezni rá.
Segíts szerető gyermekekké, szülőkké, házastársakká válnunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...