2020. május 4., hétfő

Isten sétapartnert keres

Énok az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten.
Mózes első könyve 5. fejezet 24. vers


Hallottam egy hölgyről, aki nagyon elfoglalt volt, ezért rendszerint kora hajnalban beszélte meg barátnőivel, hogy találkoznak és együtt járnak egyet.

Séta közben általában kiöntötték a szívüket egymásnak.

Isten is ilyen „sétapartnereket” keres. Isten már Ádám és Éva idejében járt-kelt és kereste az emberpárt. „Amikor azonban meghallották az Úristen hangját, amint szellős alkonyatkor járt-kelt a kertben, elrejtőzött az ember és a felesége az Úristen elől a kert fái között.”

( 1 Mózes 3:8) A bűn miatt sajnos nem jött létre ez a csodálatos kapcsolat a kert hűvös alkonyatában.

A Bibliában viszont olvasunk Énókról, aki a bűneset után is hűségesen járt Istennel. Ezek szerint a bűneset után is volt lehetőség arra, hogy a bűn miatt megszakadt kapcsolat Isten és ember között ismét helyreálljon?

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 5. versében találjuk a választ: „Hit által ragadtatott el Énok, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt az Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves.”

Az Istenben vetett hite által nyílt lehetősége arra, hogy Istennel járjon, Isten pedig hazavitte Énokot önmagához a Mennybe.

Az Isten és ember közössége ma is valós kiváltság, Isten hív minket arra, hogy Vele járjunk.

Ma is megtehetjük ezt úgy, hogy lépést tartunk Isten Szentlelkének jelenlétével és vezetésével. (Galátziaiakhoz írt levél 5. fejezet 25. vers) A Jézus Krisztusban vetett hit következményeként, Isten a Szentlélek által a szívünkbe költözhet és örökké Vele járhatunk, élhetünk. Miért nem kéred te is Tőle ezt?


IMA: Istenünk, a Veled járás rádöbbent minket arra, hogy milyen fontos számodra az emberiség. Szeretsz és értékesnek tartasz minden emberi lényt. Közel lenni hozzád, része lenni a Te országod növekedésének, annyira csodálatos a számunkra.
Segíts nekünk egész életünkben Veled járni a Krisztusban vetett hit által, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...