2020. május 2., szombat

A bűn és kapcsolataink megromlása

…de a jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert ha eszel róla, meg kell halnod.
Mózes első könyve 2. fejezet 17. vers 





Isten kereste Ádám és Éva társaságát az Édenkertben hűvös alkonyatkor. Az engedetlenségük viszont mindent megváltoztatott, rejtőzködni kezdtek Isten elől.

Egy szeretetre és bizalomra épülő kapcsolat véget ért, ezután Istent már egy egészen más nézőpontból látták.

Mi történt valójában? Isten változott meg? Nem. Ő ugyanaz volt a múltban, ugyanaz a jelenben és ugyanaz lesz a jövőben és az örökkévalóságban is.

Voltaképp Ádám és Éva változott meg amikor vétkeztek és a halál belépett a világba.

Milyen volt ez a halál?

Ádám és Éva elveszítette a békességét és rejtőzködni kezdtek. Meghalt a békességük és a nyugalmuk, szégyen, félelem és megtörtség szállt rá életükre.

Ádám azt mondta: „Félek, mert mezítelen vagyok, úgyhogy elrejtőzöm.” Az Istennel és egymással való szeretetkapcsolatuk helyébe félelem, elszigeteltség és magány lépett.

Többé már nem tapasztalták azt a csodálatos, bővelkedő életet, amit a bűn előtt.

Mitől féltek? Isten jelenléte a bűneset előtt szeretetet, örömet, életet hozott, a bűneset után viszont a bűn leleplezését és a bűnből fakadó veszteséget hozta a felszínre.

Ezt nem tudja elviselni az emberiség, ezért rejtőzködünk és menekülünk Isten elől azóta is.

De Isten, az Ő nagy szeretetében és jóságában be akart lépni a sötét életünkbe, hogy helyreállást hozzon. Tehát a bűneik következménye mellett, egy ígéretet is kaptak Istentől. (15. vers), ezen kívül Isten ruhát is készített nekik.



IMA: Istenünk, olyan fájdalmas az emberiség veled való kapcsolatának bűn általi megszakadására gondolnunk. Köszönjük, hogy nem mondtál le rólunk és Jézus Krisztus által a lelkünk csúnya mezítelenségét a megigazulás ruhájába akarod öltöztetni. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...