2020. szeptember 8., kedd

Válassz meg bölcsen a barátaidat és a csatáidat!

Timóteus, Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Timóteushoz írt első levél 6. rész 20. vers




Az Ószövetséget olvasva, a Bibliában világosan láthatjuk mi a különbség azok között a királyok között, akik megtudakolták Istentől melyik csatába induljanak, és azok között akik nem tették meg ezt.
Akik Istennel összhangban cselekedtek, győzelmet arattak, akik viszont nem így tettek, azoknak vereség és megaláztatás lett osztályrésze. Sokszor még az életükbe is került az, hogy Istentől függetleníteni akarták magukat.
Ha Isten gyermeke vagy, nem kell minden csatában részt venned.
Vannak olyan csatározások amikre kár lenne az idődet, energiádat pazarolni.
Ezek helyett érdemes azokra a sokkal fontosabb dolgokra fókuszálnod, amiket Isten szeretne mutatni neked.
Ahhoz, hogy bölcsen válaszd meg a csatáidat, folyamatosan egyeztetned kell a Szentlélekkel, Ő meg fogja mutatni melyek azok a csaták amelyekben harcolnod kell és melyek azok, amiket egyszerűen figyelmen kívül kell hagynod.
Attól mert Isten gyermeke vagy, nem kell minden emberrel közösködnöd.  Mi közöd lehet azokhoz az emberekhez, akik ostoba dolgokat beszélnek, Isten szava ellen beszélnek és cselekedeteikkel Isten munkáját akadályozzák. Szeresd őket, imádkozz értük, de ne közülük válassz barátot magadnak. Ne gondold, hogy te majd az érveléseddel meg fogod győzni őket, mert ők hamarabb fognak lehúzni téged. Nem hiába tanácsolja Isten, hogy kerüld az ilyen embereket.
Kerüld el azokat akiknek a pénz az istene, kerüld el azokat, akik nem segítenek téged abban, hogy előrébb legyél lelkileg, hanem akadályoznak benne.
Kerüld el azokat az embereket, akik bölcsnek tartják önmagukat. Az ostobák egyik legnyilvánvalóbb ismertetőjegye, hogy okosnak tartják önmagukat valójában azonban a szavaik és a cselekedeteik is üresek, súlytalanok. Talán a kisebbségi érzésük miatt még bizonyos tudományos fokozatot is szereztek, de ne engedj a kísértésnek, hogy gyermekes vitába bocsátkozz velük.
Válassz magadnak olyan barátokat, akik előrébb járnak a hitben, mint te. Válassz magadnak olyan szövetségeseket, akik nálad bölcsebbek, tapasztaltabbak. Ehhez alázat kell, éppen ezért igaz, hogy az alázat útja az igazi fejlődés, növekedés útja.

IMA: Atyám, Istenem! Kérlek vezess engem, hogy azokban a csatákban harcoljak, amelyekben Te is szeretnéd. Tudni szeretném mit kell tennem minden egyes helyzetben. Vezess a Te Szentlelked által, hogy ne vesztegessem a drága időmet és energiámat haszontalan dolgokra.
Segíts rajtam Uram, hogy bölcsen válasszam meg melyik csatákban harcolok. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...