2020. november 15., vasárnap

Felülről jövő ismeret

Jézus pedig elindult tanítványaival együtt Cézárea Filippi falvaiba. Útközben megkérdezte tanítványaitól: „Kinek mondanak engem az emberek?” Ők így feleltek: „Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások pedig egynek a próféták közül.” Jézus tovább kérdezte őket: „Hát ti kinek mondotok engem?” Péter így válaszolt neki: „Te vagy a Krisztus.”                                                    Márk evangéliuma 8. fejezet 27-28. versek

 


Jézus Krisztus megkérdezte először a tanítványait arról, hogy kinek mondják Őt az emberek? Erre a kérdésre sokféle választ kapott. Péterre azonban rászállt az Isten Lelke és kinyilatkoztatta neki, hogy kicsoda Krisztus valójában. Éppen ezért, amikor Krisztus a tanítványokat kérdezte arról, hogy kinek mondják, hiszik Őt, Péternek csak egyetlen határozott válasza volt.
Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia. Ma talán még egy keresztény gyülekezet közepette is megfeddenék Pétert azt mondva neki, hogy: „Ez a te véleményed Péter, de végül is mindenkinek megvan a maga igazsága és nem állíthatsz valamit ilyen szilárdan.”
És valóban így van ez. Az Isten Szentlelkének vezetése nélkül csak okoskodás, széthúzás van. Nincs biztos alap. Isten Szentlelke azonban megmutatja Isten gyermekeinek az egyetlen igazi igazságot, alapot, amire lehet és érdemes határozottan építeni, határozottan megvallani. Ezt az igazságot nem egy ember mondta Péternek, nem is ő jutott el erre csendes elmélkedése közben, hanem a mennyei Atya jelentette ki azt neki.
Abban a közösségben van egység és áldás, amelyben nyitottak az Isten kijelentett igazságára és arra építenek, azt megvallják. A mennyei kijelentés megmarad, az Isten igazsága megmarad. Ami nem az Istentől van, az mind el fog veszni.
Mit mond Isten? „ Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. ( Hóseás könyve 4. fejezet 6. vers) Okoskodás van, de van-e olyan ember, aki nyitotta mennyei Atyától jövő igazságokra.
Világjárvány van és egyre több minden hullik szét körülöttünk. Cégek csődbe jutnak, emberek földönfutóvá válnak, rettegés és bizonytalanság van, ismerőseink, rokonaink halálhírét hozzák egyre gyakrabban. Mit teszünk ilyen helyzetben? Csak a világi forrásokból olvassuk a híreket, vagy kinyitjuk a Bibliát, hogy felülről való kijelentést kapjunk?
Ott van a szívedben az Isten igaz ismerete és az a ragaszkodás, ami ott volt Mózesben? „ Az Úr így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? Mózes azt mondta: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket! Mi másból tudnánk meg, hogy én és a te néped megnyertük jóindulatodat, ha nem abból, hogy velünk jössz? Ez különböztet meg engem és a te népedet minden más néptől a föld színén."
Ha felismered az Isten neked szóló üzenetét és elfogadod Isten kegyelmét, ennek a világjárványnak te lehetsz az egyik legnagyobb nyertese. Teljesen mindegy milyen fizikai veszteségeket élsz meg, ha Isten gyermeke lettél, Isten pedig Atyáddá lett.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged a Te örökkévaló, egyenes, egyszerű és üdvözítő szavadért. Nyisd meg a szemeinket, szívünket, hogy befogadjunk Téged az egyetlen igazi Igazságot. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...