2020. november 16., hétfő

Tevékeny szeretet a világjárvány idején

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.
János első levele 3. fejezet 18. vers



Ma már nem ritka tapasztalat az, hogy ha éppen sétálunk valahonnan-valahova, a velünk szembe jövő személy átmegy az út túloldalára. Egyszerűen azért, mert igyekszik távolságot tartani tőlünk. Az egyéni védekezéshez tartozó dolog ez és nyilvánvaló, hogy nem kell személyes sértésként fognunk fel a dolgot. Egy ilyen ember voltaképp kifejezi irántunk törődését azáltal, hogy nem akar átadni nekünk semmi betegségét és természetesen óvatosságra is utal ez a gesztus, hiszen ő sem akar megfertőződni általunk.
Persze a cselekedetek által kifejezett szeretet fogalmát hallva, valami nagy dologra következtethetünk: egy vacsora drága étteremben, egy drága, különleges ajándék, egy romantikus kiruccanás.
A világjárvány idején viszont meg kell tanulnunk egyszerűbb dolgokkal kifejezni szeretetünket:
Több teret biztosítani embertársaink számára, hogy ne adjunk, át vagy ne vegyünk át ártalmas dolgokat egymástól. Látogatás helyett be kell érnünk egy telefonhívással. Ezek az egyszerű, találékony cselekedetek, amelyek segítségével kifejezhetjük a szeretetünket egymás iránt a mostani időszakban is, igazi jelei lehetnek őszinte szeretetünknek, részvétünknek, megbecsülésünknek.



IMA: Istenem, segíts, hogy a Te szereteted eszköze lehessek a világjárvány idején is. Adj nekem bölcs szívet a megnyilvánulásaimat, cselekedeteimet illetően. Taníts meg hogyan ragyoghat a hitem most, amikor távolságot kell tartanom embertársaimtól. Az én gyógyító Jézus Krisztusom nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...