2020. november 17., kedd

Élj a jelenben Istennel!

Jézus jól tudva, hogy az Atya mindent kezébe adott, és hogy az Istentől jött, és az Istenhez megy: felkelt a vacsorától, letette felsőruháját, és egy kendőt véve, körül kötötte magát; Azután vizet öntött a mosdótálba, és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve. 
János evangéliuma 13. fejezet 3-5. vers


Jézus Krisztus szeretet cselekedete akkor történt, amikor az utolsó vacsora ünnepére készült a tanítványaival, mielőtt Júdás elárulta őt, mielőtt elszenvedte a kínzásának, megaláztatásának megpróbáltatásait és a kereszthalált.
János apostol különös figyelmet szentelt a lábmosás momentumának és ezt részletesebben leírta. A világjárvány fényében most senkit sem bíztatok arra, hogy mossa embertársai lábát, de arra igen, hogy mossa a saját lábát és kezeit. J
A covid19 világjárvány Isten arra is szeretne tanítani minket, hogy megálljunk a sietésből, rohanásból és átéljük az élet szentségének minden pillanatát. Jézus Krisztus nem sietett a lábmosással. Kötényt kötött fel és szépen, nyugodtan végigment és alaposan megmosta minden tanítvány lábát. Szánjunk most nagyobb figyelmet arra, hogy a jelenben maradjunk és éljük meg azt, amit éppen teszünk. Az Isten beszédének minden egyes szavát ízlelgessük, gondolkodjunk el rajta. Az imádságunk minden egyes szavát gondoljuk meg, a reggeli kávé ízét ízleljük meg és legyünk mindig a jelenben. Erre tanított Krisztus is. Elég minden napnak, de minden percnek is a maga baja, öröme, hozadéka.
A zsoltáríró által azt mondja az Úr: „Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.” 34. Zsoltár 8. vers Most tegyük ezt valóságosan és alaposan. Nem sietve, nem rohanva, nem felületesen.
Milyen csodák várhatnak rád az elkövetkező órában, pillanatokban?


IMA: Istenünk, segíts nekünk minden egyes napon felfedezni azokat a rejtett áldásokat, amelyeket nem vettünk észre eddig, azért mert rohanó életmódot folytattunk vagy talán egyszerűen felületesek voltunk. Szeretnénk örülni annak, amit a mai napon, megérintünk, megízlelünk a Te jóságodból. Segíts lassítanunk olyam módon, hogy mindenben, amit teszünk, észlelhessük a Te áldott jelenléted. A mi gyógyító Jézus Krisztusunk nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...