2020. november 14., szombat

Isten családtagjai

Hanem járultatok Sion hegyéhez, és az élő Istennek városához, a mennyei Jeruzsálemhez, és az angyalok ezreihez, Az elsőszülöttek seregéhez és egyházához, a kik be vannak írva a mennyekben, és mindenek bírájához Istenhez, és a tökéletes igazak szellemeihez.
Zsidókhoz írt levél 2. fejezet 22-23. vers



Képzelj el egy szerető édesapát, aki végtelenül jó, gazdag, befolyásos és igazságos, majd képzeld el, hogy ennek az édesapának egyetlen fia van, akiben minden örömét találja, ezt a fiút pedig aljas kezek, igazságtalanul halálra ítélik, majd megölik. 
Ezután képzeld el, hogy ez a hatalommal rendelkező édesapa nem áll bosszút a fia gyilkosain, hanem kegyelemben részesíti őket és örökbe fogadja őket. Elképzelhetetlen ugye? Pedig ezt tette, teszi Isten az emberiség azon részével, akik Krisztusban vetik a hitüket és elfogadják a kegyelmet.
Hát nem nagy kegyelem lett volna, ha Isten egy időre a pokolba küldi a kegyelmet nyert embert, hogy mégis érezze egy ideig bűnei terhét és büntetését? Ő azonban teljesen megszabadította övéit a kárhozattól.
Nem nagy kegyelem lett volna, ha teremt a számunkra egy semleges helyet és otthagy minket egy örökkévalóságra? A bűneinket, gonoszságunkat tekintve nem nagy kegyelem lett volna? Egyenlővé tehetett volna minket a mennyei szolgáló lelkekkel: az angyalokkal, hogy színe előtt szolgálhassunk örökké.
Isten gyermekeivé fogadott minket és Krisztus követeivé tette minden egyes gyermekét. Hát mi kell még neked?


IMA: Istenünk, a Te családod részesévé válni a legnagyobb jutalom, ami érhet minket. Könyörülj minden egyes oldalkövetőn, olvasón, hogy megismerjen Téged, elfogadja a Te kegyelmedet. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...