2020. december 1., kedd

A világosság sötétben fénylik

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. János evangéliuma 1. fejezet 1, 4-5. vers



A várakozás kimerítő lehet. Sok időt töltöttem életem során várótermekben, mint ahogy mindenki más is. Ilyenkor az idő ólomlábakon vánszorog és egy idő után sokakban nő a feszültség. Az életünk más területeire is rányomhatja a bélyegét a hasonló lelkület, főleg, ha a várakozás évekig, évtizedekig elhúzódik.
Mi lenne, ha az adventi várakozásunk, akkor is fénnyel teljes lenne, ha néha ránk telepszik a mélabú árnyéka?  Mi lenne, ha az idei adventi várakozás egy lehetőséggé válna? Mi lenne, ha a fájdalmainkon keresztül meglátnánk Istent és találkoznánk Vele az Ő szavának világossága által?
A Biblia nagyon világosan beszél nekünk Istenről, aki ott van mindannak a középpontjában, amivel szembe kell néznünk. Egy olyan Istenről olvashatunk, aki várt ránk és vár ránk.
Jézus Krisztus szava már a kezdetekben világosságot hozott és győzött a sötétség felett. Talán úgy érezzük néha, hogy a sötétség túlságosan sűrű az életünkben, de tudhatjuk, hogy a sötétség sosem győzheti le a világ Világosságát. Ez a világosság tartja fenn és védelmezi életünket. Képzeljük csak el, hogy a legkisebb fényszikra képes megtörni a sötétség hatalmát. Így van ez Isten beszédével is. Egyetlen szó az Isten szájából, képes az életünkre telepedett árnyakat, könnyeket elűzni.
Ameddig várakozunk: akár váróteremben érezzük a várakozás terheit akár csüggedten várunk az Istenre térdeinken imádkozva, ragadjuk meg ma a következő igazságot:
A fény mindig ragyog. A fény mindig legyőzi a sötétséget.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Te világosságod ragyogja be adventi várakozásunkat. A Te igazságod képes megtörni bármilyen sötétséget életünkben. Segíts megragadnom igazságod egy kis szikráját a mai napon. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...