2020. december 2., szerda

Remény és ígéret

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővelkedjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.
Római levél 15. fejezet 13. vers



A fenti igevers voltaképp Isten ígéretéről szól. Isten megígérte, hogy Jézus Krisztus minden nemzet világossága lesz, és Jézus Krisztusban valóban minden egyes élő ember igazi reménységre találhat.
Nem könnyű reménységről és ígéretekről hallani, amikor sötétségben vagyunk kénytelenek várakozni. Talán eszünkbe jut, hogy a múltban is reménykedtünk már abban, hogy jó dolgok fognak életünkben következni és mégsem következtek. Talán ma is, amikor Isten ígéreteiről olvasol, azon gondolkodsz, hogyan válhatnának ezek valósággá a te életedben is?
A reménység mindent elsöprő erővel léphet be életünkbe, de néha csak szelíden átszivárog szívünk sötét sarkaiba, mint a nap sugarai a fák levelein keresztül.
Elhiszem, hogy nem könnyű neked. Talán félsz és bizonytalan vagy a vírushelyzet miatt. Olyan aggodalmak gyötörhetnek, amelyek sosem fognak valósággá válni, de attól még ott lebegnek a jelenben előtted. Talán beteg vagy a vírus vagy más miatt és rád szakad a magány is. Talán elveszítetted a munkádat és nem tudod, hogyan fogsz egyáltalán máról-holnapra élni és semmi kedved a karácsonyi ünnepre gondolni és az advent üzenetére. Talán gyászolsz, mert elveszítettél valakit, valakiket, akik nagyon fontosak voltak a számodra. Talán úgy érzed, hogy minden legbelül lázadásra késztetne. Engedd mégis, hogy Isten reménysége az Ő ígéretei által békességgel hintse be nyugtalanságodat, feldúlt lelki világodat, félelmeidet, fájdalmaidat. Sokszor túl sokat bánkódunk a „nagy dolgokért” amiket kértünk imádságban Istentől és nem kaptunk olyan választ amilyet szerettünk volna. Közben pedig elfeledjük meglátni Isten kezét életünk sok-sok jelentéktelennek tűnő részleteiben. Éppen ez lehet az oka, hogy nem tudjuk megragadni a reménység „aranyrögeit”. Ezek pedig akkor ragyognak a legszebben, amikor úgy hozunk döntéseket, hogy Istenre és ígéreteire bízzuk magunkat.
A várakozásunk sokkal könnyebbé válhat, ha engedjük, hogy Isten vonzó igazsága a mindig beteljesedő ígéreteivel kapcsolatosan felmelegítse szíveinket.


IMA: Istenem, segíts bíznom ígéreteidben akkor is, amikor az engem körülvevő sötétség miatt semmit sem látok. Tölts be teljesen reménységeddel, amely megerősíthet és felemelhet, hogy úgy lássuk ígéreteidet hitszemeinkkel, mint amelyek már be is teljesedtek életünkben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...