2020. november 30., hétfő

Legyen világosság!

A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. Mózes első könyve 1. fejezet 2. vers



Néha nehéz érzések telepedhetnek ránk azért, mert életünk nehézségei túl mély árnyakat vetnek ránk. Talán éppen most is küszködsz valamilyen fizikai vagy lelki eredetű problémával, talán csalódtál valakibe vagy veszteségeket éltél meg.
Lehet, hogy anyagi nehézségeid vannak vagy meg nem hallgatott imádságod miatt értetlenkedsz. Ilyenkor megfogalmazódhat benned, hogy hol van az Isten, az igazi világosság? Ezen advent elején kicsit állj meg és időzz el a kezdeteknél. Amikor Isten Szentlelke lebegett a vizek felett és várakozott. A föld akkor még kietlen és puszta volt, sötétség borította és arra várakozott, hogy Isten teremtő hatalma munkába lendüljön.
Ezután hangzott fel Isten világosságot hozó szava, és e szavak visszhangoznak évezredeken keresztül a 21. században is: „Legyen világosság!”. És világosság lett. Ez a világosság elöntötte az egész földet, áttört a történelem hosszú évezredein és képes megvilágítani a világjárvány sötétségében is a szíveinket. A Szentlélek vár ránk is akkor, amikor az életünkre szállt homálytól az orrunkig sem látunk. Közel van hozzánk akkor is, amikor csüggedünk, amikor úgy tűnik minden reménységünk elveszett és új reményt ad nekünk.
Isten ma emlékeztetni akar téged, hogy nem léteznek árnyak világosság nélkül és várakozásunkat szeretné áthatni az igazi reménység ősi dallamával.


IMA: Istenem, Te már ott voltál Szentlelked által, amikor alaktalan testem anyám méhében formálódott. Olyan volt mintha a föld mélyén képződtem volna, hiszen senki sem láthatott, de a Te Szentlelked már akkor ismert és várt rám. Te ma is ott vagy életünk sötét korszakaiban is és várod, hogy fájdalmainkban teret engedjünk a Te újjáteremtő munkádnak. Ragyogd be szívemet a Te Szentlelked világosságával. Gyógyíts, vigasztalj és emlékeztess az élő reménységre, amelyre hívsz minden embert. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...