2021. június 1., kedd

Láss Isten szemén át

Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. János első levele 4. fejezet 19. vers



Olvastam egy szerelmi történetről, ahol egy fiatalember beleszeretett egy fiatal lányba, de a lányt máshoz adták feleségül. A fiatalember annyira elkeseredett, hogy kiment a pusztaságba annyira nyomasztotta a reménytelen szerelem.
A király meghallotta a dolgot és behozatta a fiatalembert maga elé majd korholni kezdte buta viselkedéséért.
A fiatalember a következőt felelte: „Csak az tudja igazán megérteni, amit érzek, aki látta a szerelmem földöntúli szépségét.”
Ez már a király érdeklődését is felkeltette. Azonnal parancsot adott, hogy kerítsék elő azt a bizonyos leányt, mert immár ő is kíváncsi a földöntúli szépségére.
Amikor a leányt elé állították, a király meglepődött. A naptól égetett bőre volt és nagyon szegényes volt az öltözete. A király legkevésbé szép felesége is sokkal szebb volt, mint ez a lány.
A szerelmes fiatalember pedig a következőt mondta: „Felség! Sem te, sem más nem láthatja szerelmem igazi szépségét. Csak annak tárul fel ez a szépség, aki a lány szemén át nézve tudja látni a világot.”
Isten annyira szeret minden egyes bűnös lelket, hogy az egyszülött Fiát adta érte.
Az Ő szeretete miatt látja meg a szépséget és az értéket ott is, ahol senki más nem látná meg. Ő tudja jól miért minket választott, mi pedig fogadjuk el és örüljünk az Ő mérhetetlen szerelmének.


IMA: Istenünk, nem érdemeltük meg a Te szereteted, nem voltunk szépek, igazak, vonzóak, de te mégis meghaltál értünk. Taníts meg minket a Te szemeiden keresztül látni a körülöttünk levő világot. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...