2021. május 31., hétfő

Isten átformáló jelenléte

Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten.
Mózes első könyve 5. fejezet 24. vers



Énók Istennel járt. Énók név azt jelenti, hogy felszentelt, odaszánt, kezdeményező.
Egy új emberi modellnek a kezdeményezője volt.
Az utolsó időkben élő keresztényeket jelképezi.
Egy közönséges ember volt, hiszen a Biblia megjegyzi, hogy fiai és leányai voltak, tehát hétköznapi életet élt.
Minél többet járt Istennel, annál inkább rádöbbent, hogy a társadalom Isten nélkül jár.
Az, hogy mennyire "ábrándultál ki" a világból attól függ, hogy mennyire közeli a kapcsolatod Istennel.
Minél többet beszélsz Vele és hallgatod a szavát, annál inkább azt kezded szeretni amit Ő és azt kezded gyűlölni amit Ő.
Az Istennel járás hatása az, hogy növekedsz a bűn iránti gyűlöletben, ezért Isten Szentlelkének ereje által el is szakadsz a bűntől.
Ha jól érzed magad az istentelen, gúnyolódó emberek társaságában, azoknak a társaságában akik szavaikkal és tetteikkel kigúnyolják a Megváltót, megkérdőjelezem a Krisztus iránti szeretetedet.
Énókról tudjuk, hogy elragadtatott. Az elragadtatása előtt sem volt a világhoz ragadva a szíve, a világban volt, de nem a világból való. Hiszem, hogy szorgalmasan dolgozott a mindennapi kenyérért, törődő édesapa és férj volt, de már eltűnt a szíve ebből a világból.
Vannak felelősségeim ezen a világon, de még ezek közepette is Istenre gondolok, Istennel beszélek. Egyre közelebb megyünk Istenhez és az Ő Fiához, Krisztushoz. Nem parkolhatunk le valahol, hiszen a szívünk Istenhez húz minket.
Énók mindene útján Istennel járt és ebben a folyamatban növekedett a szentségben.
A te életed hozzá van-e kötve Krisztushoz?
Ha elolvastad ezt az üzenetet és úgy érzed Isten szólt hozzád, akarsz-e még többet Istenből? Telve van-e a szíved hálával?
Pál apostol szintén minden egyes nap meghalt a világ számára.
Ez az áldott halál, amit Isten el tud hozni mindannyiunk életében. Halottnak lenni a karrierrel kapcsolatos vágyainknak, a világgal kapcsolatos vágyainknak.
Ez nem tétlenséget jelent, sőt talán elfoglaltabb leszel, mint valaha. A szíved viszont mindig Istenhez fog vonzódni.
Ha Istennel járunk, folyamatos változásban vagyunk. Folyamatosan épülünk.
Vannak ma az olvasók között olyanok akik nap, mint nap változnak, de nem a jó irányba. Nem épülnek a lelkiekben, hanem leépülnek.
Ha nem Krisztussal jársz, akkor az elkeseredettség növekszik benned, az Isten iránti lázadás növekszik benned, a halálfélelem növekszik benned, hiszen tudod, hogy minden egyes nap közelebb kerülsz a halálhoz.
Mindenki változik a földön vagy így, vagy úgy.
Ha Istennel járunk a kegyelemben növekedünk. A házasságunkban egyre szeretőbbekké, gyengédebbekké kellene válnunk. Miét nem működik ez így nálunk? Mert a keresztények nagy része nem imádkozik. Hogy mondhatod, hogy szereted Istent, ha sosem töltesz időt vele?
Nem az imaalkalmakról beszélek, hanem a naponkénti Istennel járásról.
Tegyük fel a kérdést: "Tényleg szeretem Istent?"
Hol vannak az "énókok" ma? Istennel járva vigaszt fogunk találni a világunk gonoszsága ellenére is.


IMA: Istenünk, te nem szószátyár keresztényeket keresel akik csak beszélnek és beszélnek kegyes jelmondatokat, de nem ismernek Téged, nem szeretnek Téged, nem beszélnek veled és nem kíváncsiak a Te szavadra. Segíts Veled járnunk. Segíts őszintének lennünk önmagunkkal és Veled, majd a környezetünkkel is. Bocsásd meg minden mulasztásunkat és formálj át minket, hogy meghaljunk önmagunknak és éljünk Neked, Veled, hogy minket is magadhoz vehess a megfelelő időben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...