2021. június 2., szerda

Felebaráti szeretet

Szeresd felebarátodat, mint magadat. Máté evangéliuma 22. fejezet 39. vers



Jézus Krisztus példát hagyott nekünk ebben is. Földi élete során bejárta a falvakat, városokat és igyekezett jót tenni azokkal szemben, akiket az Atya rá bízott. Ezért is tudott énekelni az elárulásának éjszakáján.
Mi emberek, sokszor hajlamosak vagyunk várni arra, hogy mások tegyenek jót velünk. Pedig miközben mi teszünk jót másokkal, magunk is fel fogunk üdülni. Hiszen nagyobb boldogság adni, mint kapni.
Ha szeretnéd, ha valaki rád mosolyogna, mosolyogj te előbb másokra. Ha megértésre vágysz, akkor feltétel nélkül mutass megértést mások iránt. Ezt tette Krisztus is.
Ne haragudj azért másra, mert más az életritmusa, mint a tied. Igyekezz jó példával elől járni akkor is, amikor körülötted csak rossz példákat látsz.
Tanulnunk kell, hogy ne osztályozzuk az embertársainkat, mert nem látunk senkinek a szívébe, nem láthatjuk igazi szándékait. Inkább törekedjünk arra, hogy beszélgetéseink középpontjában Isten és az Isten dicsérete legyen.
Ez erősíti, bátorítja a hitben éretteket, a hitben éretleneket és a teljességgel hitetleneket is.
Mielőtt azért panaszkodnánk, hogy embertársaink teljes sötétségben élnek, törekedjünk arra, hogy a mi életünkön keresztül ragyoghasson Isten világossága.


IMA: Istenünk, taníts meg minket minden élethelyzetben arra, hogy miként szerethetjük felebarátainkat a helyes módon. Vezess minket ebben és minden másban is. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...