2021. június 3., csütörtök

Te Igéd igazság

Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság.                                                                                  János evangéliuma 17. rész 17. vers



Időről-időre a Szentírás segít minket helyreigazítani az életünk darabkáit: válságban levő házasságokat, lázadó gyerekeket, szenvedélybetegségeket, egymással hadakozó nemzeteket, a szívünk kielégíthetetlennek tűnő sóvárgásait, a halálfélelmünket és minden mást is.
A Bibliának örökkévaló forrásáról tudunk, de azt is tudnunk kell, hogy egyedül Isten szava adhat értelmet és harmóniát az életünk gyakorlati dolgaiban.
Remélem te is hiszed, hogy a legfontosabb hitelvünk amiért élünk és akár meg is halnánk, az, hogy a Szentlélek a teljes Bibliának az ihletője.
Ezért mondjuk, hogy a Biblia minden szava igaz. ( Zsoltárok könyve 119. rész 142. vers)
Ezért mondjuk, hogy a Biblia megbízható. (Zsidókhoz írt levél 6. rész 18. vers)
Ezért mondjuk, hogy a Biblia erőteljes és célt ér a szívünkben ( 1 Thesszalonika 2:13), nem tér vissza üresen Ahhoz, aki kiküldi. ( Ézsaiás 55:10-11)
Tiszta, mint a a hétszeresen megtisztított ezüst. ( 12. Zsoltár 6. vers)
A Biblia megszentelő hatással van életünkre. (János 17:17)
A Biblia életet adó. ( János 6:63, Máté 4:4)
A Biblia bölcsességet adó. (19. Zsoltár 7. vers)
A Biblia örömet adó. ( 19. Zsoltár 8. vers)
A Biblia csodálatos jutalmat ígér. ( 19. Zsoltár 11. vers)
Erőt ad a gyengének (119. Zsoltár 28. vers), megmenti az elveszettet. ( 2 Timóteus 3:15)
Istennek Bibliában kijelentett bölcsessége kimeríthetetlen. Annyira mély, hogy életünk minden területét magába foglalja.
Elszomorít, hogy egyre több közösség lecseréli Isten szavát és Isten Igéjének hirdetése helyett pszichológiát, politikát és más okosságokat hirdet, miközben csodálkozik, hogy nem munkálkodik a Szentlélek a közösségben és a közösség rohamosan épül le.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy a Te szavad által tud csak munkálkodni a Szentlélek életünkben. Bocsásd meg amikor ostoba módon félresöpörtük a Te szavad és mentünk a saját fejünk szerint. Szeretnénk a Te beszédeddel megtölteni szívünket, életünket, hogy a Szentlélek munkálkodhasson általa bennünk és rajtunk keresztül. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...