2021. október 18., hétfő

Igazság ösvényén vezet

...mikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.                                    János evangéliuma 16. fejezet 13. vers



Könnyű szembenézni az igazsággal? Sokszor nem. Amikor az orvosod azt mondja neked, hogy áttétes tumort fedezett fel szervezetedben és 30 százalék a túlélési esélyed, bizony nem könnyű szembenézned ezzel az igazsággal.
Könnyű szembenézni azzal, hogy a bank ahova minden megtakarításodat helyezted fizetésképtelenné vált és lehet, hogy egy filléred sem fogod viszontlátni?
Lehetnek életedben mellbevágó igazságok. Éppen tegnap kaptam egy üzenetet, segítségkérést valakitől, aki elmondta, hogy nem tud megbirkózni a házastársa halálának igazságával. Segítségre van szüksége.
Éppen ezért ad Isten az Ő gyermekeinek nemcsak igazságokat, hanem az igazság Lelkét is, Aki a tökéletes segítő az igazság megértésében, megfelelő feldolgozásában.
Amikor Krisztus a tanítványok tudtára adta, hogy el fog menni, akkor a tanítványok bizonytalanok lettek és féltek.
Szerettek volna még időt tölteni Krisztussal, sok mindent megkérdezni, tanulni Tőle. Nehezen tudták feldolgozni, hogy Krisztus elmegy a mennyei Atyához. Azt meg főleg nem értették, hogy mindez hogyan szolgálhatja az ő javukat?
Pedig azáltal, hogy Krisztus fizikai értelemben elment közülük, a Szentlélek lakozást vett szíveikben. Már nem velük, hanem bennük volt Krisztus.
A Szentlélek az Isten gyermekeit kézen fogja és vezető őket a mennyei Atya és a Fiú igazságainak áldott ösvényén.
Így szembe tudunk nézni életünk minden igazságával.
Mondott neked valamit a Szentlélek az elmúlt héten? Adsz lehetőséget, hogy mondjon neked valamit a mai napon? Szükséged van erre az áldott tanácsadóra?


IMA: Drága Szentlélek! Fogd meg a kezem és vezesd életem az Isten igazságának útján. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...