2021. október 19., kedd

Higgyetek Istenben!

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.                                      János evangéliuma 14. fejezet 1. vers



Emlékszem milyen volt, amikor édesanyám elvitt életemben először óvodába. Óvatosan figyeltem a gyerekeket, akik megfogtak egy méretes plüssmackót és „egy akarattal rárohantak” és eljátszották, hogy ők voltaképp egy méretes sertést vágnak le éppen.
Édesanyámra néztem aggódó szemekkel és azt mondtam: „Anyu! Én itt nem maradok!”
Krisztus jól tudta, hogy közel van az idő, amikor meg fogják kínozni, meg fogják ölni, de harmadnapon fel fog támadni.
Jól tudta, hogy a tanítványok szíve rendkívül nyugtalan. Éppen ezért beszélt úgy hozzájuk, hogy a legnagyobb problémájukat célozta meg.
Az Ő szavai azt az erőt közvetítették, amire a tanítványoknak szüksége volt ahhoz, hogy megállhassanak az előttük álló nehéz időszakban.
Voltaképp azt mondta: „Ne nyugtalankodjon a ti szívetek azért, mert kis időre elmegyek. Azért teszem, hogy helyet készítsek nektek Atyám országában. Csak bízzatok abban, amit megígértem nektek.”
Amikor az életedben nehézségekkel kell szembenézned, Krisztus téged is arra bátorít, hogy bízz az Ő ígéreteiben és abban, hogy az Ő követőjeként van egy hely készítve számodra a Mennyben.
Úgy érzed, hogy az élettől kapott kemény pofonok elvették az erődet és nem tudod, hogyan léphetnél tovább?
Hallgasd, hogyan bátorít téged is Krisztus: „Bízz a mennyei Atya szeretetében és Krisztusban, Aki elment, hogy helyet készítsen neked. Azért, hogy ott lehess, ahol Ő is van.”


IMA: Istenünk, életünk során az aggodalom és kétségek hullámai támadhatnak minket. Add nekünk az áldott hitet, hogy a Te országodban örök helyünk van. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...