2021. október 17., vasárnap

A mulandóság szele

Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: "Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. János evangéliuma 17. fejezet 2. vers



Teljesen mindegy, hogy hiszel Istenben vagy sem, a mulandóság szele lassan, de biztosan mindent elfúj. Kívánom, hogy élj legalább 120 évig testi-lelki egészségben, de a végén úgy is elfúj téged is, engem is az idő kérlelhetetlen szele.
Talán veled együtt hal meg, amit felépítettél, talán túlél téged még egy ideig mulandó életed munkájának mulandó gyümölcse, de a végén azt is be fogja fedni az idő homokja.
Gondolkozz el azon, hogy az akadályok, amiket most talán nagynak látsz, mit fognak számítani 10 év múlva? És 50 év múlva?
Ha nem lenne evangélium, itt akár a prédikátorral ( bölcs Salamon király) meg is állapíthatnánk végkövetkeztetésként, hogy a földi életben valóban minden mulandó és a lélek gyötrelme.
Mit tett Jézus Krisztus? Tekintetét az égre emelte. Ő, akit nem érinthetett volna meg soha a mulandóság szele: „ mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” ( Filippi 2:6-7)
A legtöbb ember menekül a fizikai mulandóság gondolata elől is, a Krisztus miért vállalta önként, hogy emberi formát vesz fel és éli a látszólag értelmetlen földi életet?
Először is azért, mert szeretett minket és engedelmeskedett a mennyei Atyának. Földi élete, halála és feltámadása által kibékített minket az Atyával. Így amikor a mulandóság szele mindent elsöpör majd, azokra, akik hisznek Krisztusban és Általa megbékültek az Atyával, vár az örök élet.
Mi az örök élet? „ Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.” ( János 17:3)
Amikor megismered Jézus Krisztust úgy, mint Akit az Isten küldött, hogy megmentsen a bűneidből, megtapasztalhatod az üdvösség csodáját. A mulandó életed egyszerre értelmet nyer. Még a fizikai mulandóságod is értelmet nyer. Rájössz, hogy a fizikai halálnak Krisztus „kihúzta a méregfogát”.
Mit fogsz hát tenni? Engeded, hogy a világ világossága megmentsen önmagadtól? Megengeded, hogy maga Isten fogadjon örökbe? A Krisztus világossága értelmet adhat a te kusza életednek is.


IMA: Istenem, engem még soha nem szeretett így senki. Te, akit nem érinthetett a mulandóság szele, megtestesültél, hogy az enyém lehessen az el nem múló élet. Segíts nekem minden hitemet és bizalmamat Krisztusba helyezni és arra törekedni, hogy Őt dicsőítsem életemmel.                       Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...