2021. október 16., szombat

Vegyetek Szentlelket!

Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket!                                                     János evangéliuma 20. fejezet 22. vers



A tanítványok nehéz időszakot éltek meg. A szeretett mesterüket, elfogták, megkínozták, megalázták, a gonosztevők közé sorolták és fájdalmas, megalázó halálra ítélték.
Ezek után nem csoda, hogy a tanítványok nagyon féltek és nemcsak lelkileg, hanem fizikai értelemben is bezárkóztak. Mi lesz most már velük? Nincs ott velük fizikailag szeretett mesterük, aki jelenlétével mindig békességet, bölcsességet, erőt sugárzott és megfelelő tanáccsal látta el övéit.
Azok a szép remények, amiket olyan kedvesen dédelgettek, egy szempillantás alatt szertefoszlottak.
Krisztus nem szállt le a keresztről, nem küldött angyali seregeket, hogy felszabadítsák Izraelt az elnyomók uralma alól.
A feltámadt Krisztus azonban áthatolt az épület és a szívük zárt ajtóján, hogy félelmeikre és szorongásukra gyógyírt hozzon.
Krisztusnak a jelenléte és egy rövid mondata: „békesség néktek”, elegendő volt, hogy oszlassa a félelmeket és a szorongást.
Az örömtől repesni kezdett szívük. Én nem tudom, hogy most éppen milyen élethelyzetben vagy. Talán egy kórházi ágyon fekszel és a telefonod segítségével olvasod ezt a néhány sort. Talán épp most hagyott el a házastársad és rettenetesen összetörtnek érzed magad. Az is lehet, hogy elveszítetted a munkahelyed és egyedülálló szülőként nem tudod, mit fogsz adni a családodnak enni. Az is lehet, hogy a covid megbetegedéstől félsz vagy éppen a gazdasági válságtól, áremelkedéstől stb.
Ha ott lennék veled, akkor megszoríthatnám a kezed és mondhatnék érted, veled egy imát. De nem vagyok ott.
Isten gyermekeként fontos szem előtt tartanod, hogy a legjobb segítőd van: a Szentlélek.
Ő sosem hagy el téged, sosem mond le rólad, ha Isten újjászületett gyermeke vagy.
Valld meg, ha kell többször is a mai napon: „Világosságom és segítségem az ÚR, kitől (mitől) félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?”


IMA: Jézus Krisztusom! Gyere nagyon közel hozzám és segíts, hogy én is közeledjek Hozzád. Leheld belém is a Te Szentlelkedet, hogy erőm és reménységem megújuljon. Kérlek hallgass meg, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...