2022. április 10., vasárnap

Áldott, aki az Úr nevében jön

Mikor pedig már közeledett az Olaj-fák hegyének lejtőjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve fennhangon dicsérni kezdte Istent mindazokért a csodákért, amelyeket láttak, és ezt kiáltották: "Áldott, a király, aki az Úr nevében jön! A mennyben békesség, és dicsőség a magasságban!"                            Lukács evangéliuma 19. fejezet 37-38. versek



Egy ember kiment a mezőre, hogy megszelídítsen egy vadlovat, de a ló elszaladt előle. A falujának lakói sajnálkoztak rajta, mert úgy gondolták szerencsétlenség érte őt, de ő azt mondta, hogy ne ítélkezzenek elhamarkodottan.
Éppen akkor utazott át a falun egy nagyon gazdag ember és hét lóval ajándékozta meg kárpótlásul a falubelit. A falusiak immár nagyon szerencsésnek tartották, de ő továbbra is intette őket, hogy ne ítéljenek elhamarkodottan.
A megajándékozott ember fia, egy nap inni vitt a lovaknak, de azok valami miatt megijedtek és eltörték a fiú lábát. Nemsokára háború tört ki, a fiút pedig nem vitték el harcolni éppen azért, mert eltört a lába.
Miközben azon gondolkodom, hogy mit érezhetett Krisztus a virágvasárnapi események középpontjában, látom a Szentírásban, hogy szomorú volt és sírt. A nép miatt és talán a miatt is, amit el kellett szenvednie a lelki vakságban szenvedő emberiségért.
Mégis ott volt az öröm is. Annak az öröme, hogy az Atya iránti engedelmesség útján jár és a kereszt után következik a dicsőséges feltámadás.
Bármit is érzel, bármit is élsz meg most, az Isten lát, tud rólad. Te vajon felismered-e Krisztust? Akarsz-e azonosulni Vele hit által?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Krisztus engedelmes volt egészen a haláláig, mert engem is meg akart menteni. Segíts nekem hittel követni az Ő nyomdokait. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...