2022. április 9., szombat

Tisztító tűz

De kicsoda szenvedheti el az ő eljövetelének napját? És kicsoda áll meg az ő megjelenésekor? Hiszen olyan ő, mint az ötvösnek tüze, és a ruhamosóknak lúgja! És ül mint ötvös vagy ezüsttisztogató és megtisztítja Lévi fiait és fényessé teszi őket, mint az aranyat és ezüstöt; és igazsággal visznek ételáldozatot az Úrnak. Malakiás könyve 3. fejezet 2-3. versek


A fenti igeversekben az ötvös és az ezüst tisztításának hasonlatával, Isten a saját természetéről akar megosztani veled néhány dolgot.
Az ötvös, amikor meg akarja tisztítani az ezüstöt, egy különleges kanálba helyezi, és a kanalat a tűz fölé helyezi. Az ötvös elmondta, hogy az ezüstöt a tűz közepén kell tartani, ahol a legnagyobb a hő, mert csak így tisztulhat meg az ezüst minden szennyeződéstől.
Az ötvös végig ott ül és figyeli az ezüst tisztulásának a folyamatát. Ha csak egy pillanatnál többet hagyná az ezüstöt a tűzben, az ezüst megsemmisülne. Ha túl hamar venné ki a tűzből, akkor nem tisztulna meg teljesen.
Hogyan tudja az ötvös, hogy az ezüst teljesen megtisztult és kikerülhet a tűzből? Az olvadt ezüstre néz és meglátja benne a saját tükörképét.
Ha úgy érzed, hogy életed a megpróbáltatás tüzében van, ne feledd, hogy Isten szemmel tart téged és az a célja, hogy addig tisztogasson, amíg vissza tudod tükrözni az Ő dicsőségét. Bízz hát Benne! 


IMA: Istenem, köszönöm, hogy bízhatok benned. Köszönöm, hogy nem elpusztítani, hanem megtisztítani akarsz engem. Szeretnék bízni Benned. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...