2022. április 8., péntek

Isten nem feledkezik meg rólad

Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.
Korintusiakhoz írt első levél 12. fejezet 13. vers



A lelki egyházban minden ember a Krisztus testének (gyülekezetnek) a része. A tested tagjai különböznek egymástól a formájukat és szerepüket tekintve, de mindegyik a testedhez tartozik. Egyik testrész nem helyettesítheti a másikat ezért nagyon fontos mindegyik. Ha valaki elveszíti a legkisebb lábújját, az egyensúly zavart okozna, és valószínűleg meglátszana a járásán. Pedig milyen kicsiny testrész a lábad legkisebb ujja.
A gyülekezetben is minden tagnak megvan a maga feladata. Talán veled is előfordult az, hogy tettél dolgokat az Istenért, de úgy érezted, hogy senki sem veszi észre, senki sem értékeli.
Lehet, hogy túl jelentéktelennek látod önmagad, szeretnél más szinten lenni, munkálkodni. Mit tehetsz ilyenkor?
Ha a gyülekezet tagja lettél a Szentlélek által, akkor tudnod kell, hogy Isten helyezte a szívedbe a vágyat, hogy Ő használjon az Ő országának dicsőségére, javára.
Lehet még nem jött el a te időd, mert az Isten formálja benned a Krisztus jellemét. Ez nem könnyű időszak, de szükséges. Amikor eljön a te időd, az Isten meg fogja mutatni neked, hogy mit tegyél és másokat is bíztatni fog arra, hogy támogassanak küldetésedben.
Amire Isten elhívott, azt véghez is fogja vinni életedben, csak hidd el, hogy Ő nem feledkezett el rólad.


IMA: Istenem kérlek, készíts engem, hogy hasznos eszköz tudjak lenni a gyülekezetben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...