2022. április 11., hétfő

Igazi egység

A mi Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal az érzéssel és ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz. Korintusiakhoz írt első levél 1. fejezet 10. vers



Isten gyermekei egy családba tartoznak: Isten családjába. Lelki értelemben testvérek és a céljuk az Isten kegyelmében rejlő örömhír terjesztése.
Nagyon különböző hátterű emberek egyesültek Krisztus tanítványaiként. Volt írástudatlan és doktor, volt vámszedő és halász, forradalmár és patrióta. Mégis eggyé váltak Krisztus által.
Azok, akik Isten családjához tartoznak, ugyan különböző természetű, adottságú emberek, de mégis egységben tudnak lenni az Isten dolgait illetően.
Igazi egység akkor lehet Isten gyermekei között, ha megvan a törekvés és a hajlandóság arra, hogy Isten szavához igazítsák életüket.
Ne a mulandó és változó világban keresd a közös nevezőt, hanem Isten változhatatlan szavára építs. Szomorúan figyelem, hogy ma nagyon sok „keresztény” a mulandó világ értékrendje szerint él és kiragad igeverseket a szövegkörnyezetükből, hogy ezekkel igazolja helytelen életvitelét. Ne várj egységet olyan gyülekezetekben, ahol efféle önigazoló keresztények vannak. Az ilyen közösségek (hacsak nem jön változás), felemésztik önmagukat. Krisztus igazi egységre és nem látszat vagy érdek egységre hív téged. Ahol igazi egység van, ott megnyilvánul Isten áldása, ereje és lesz értelme a lelki erőfeszítéseknek.
Igenis vannak alkalmak, amikor ki kell állnod az Isten beszédének igazsága mellett, de igyekezz ezt őszintén és szeretettel tenni.

IMA: Istenem, segíts nekem, hogy a Te igazságodat képviseljem, de elkerüljem a haszontalan és értelmetlen vitákat, széthúzásokat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...