2022. április 12., kedd

Az irigység ára

A táncoló asszonyok így énekeltek: Megölt Saul ezer embert, Dávid meg tízezer embert! Erre igen megharagudott Saul, és nem tetszett neki ez a dolog, mert ezt gondolta: Dávidnak tízezret tulajdonítanak, nekem meg csak ezret tulajdonítanak! Még majd a királyság is az övé lesz! Ettől fogva állandóan rossz szemmel nézett Saul Dávidra.
Sámuel első könyve 18. fejezet 7-9. versek

Dávid legyőzte Góliátot és azután Saul féltékeny és irigy lett Dávidra. Félteni kezdte tőle hatalmát és ezért szörnyű árat fizetett. A kezdeti féltékenység gyilkos ösztönné vált Saulban annak ellenére, hogy Dávid a saját veje volt. Ha engeded, hogy a féltékenység, irigység gyökeret verjen gondolataidban, te is szomorú tragédiába hajthatod önmagad.
Te valószínű nem fogsz hadsereget szervezni magad köré és fizikai értelemben háborút indítani azok ellen, akikre féltékeny, irigy vagy, de az irigy féltékenység halált hozhat emberi kapcsolataidban és nehézségeket az Istennel való kapcsolatodat illetően is.
Ha úgy érzed irigy lettél valakinek valamilyen tehetségére, sikerére, írj neki egy levelet, amelyikben bátorítod éppen azzal kapcsolatosan, amire féltékeny vagy. Ez nem lesz könnyű kezdetben, de idővel könnyűvé válik.
Az irigy féltékenység felemészt mindent körülötted és alkalmatlanná tesz arra is, hogy Isten eszköze légy.
Teljesen felesleges az irigység, féltékenység, ha megérted, hogy az Isten szemében minden ember különleges, és minden ember számára Isten tartogat egyedi tervet, utat, célt.


IMA: Istenem, segíts, hogy az irigy, féltékeny gondolataimat ne tápláljam, ne engedjem, hogy gyökeret verjenek szívemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...