2022. június 29., szerda

A kiválasztottak

Mert őbenne (Krisztusban) kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Efézusiakhoz írt levél 1. fejezet 4. vers




Ha Isten gyermeke vagy, természetes, hogy vannak küzdelmeid. Hiszen Isten Szentlelke által életre kelt a lelked, lelkiismereted és ezzel a gonosz céltáblájává váltál. Akik még halottak lelkileg, nincs semmiféle küzdelmük, hiszen a bűn rabszolgaságában élnek, halott a lelkiismeretük.
Akár minden jól megy az életedben, akár nehéz időszakot élsz meg, tudd meg, hogy Isten a világ teremtése előtt kiválasztotta az övéit, hogy szentek és feddhetetlenek legyenek előtte szeretetben.
Ő ott van a gyermekeivel és munkálkodik a háttérben jó és rossz időben is. A legnehezebb küzdelmekben is önti az Ő gyermekeire gazdag kegyelmét. Isten gyermekeként is vannak, lesznek nehéz küzdelmeid, de ha újjászülettél Isten kegyelme jóvoltából, Ő sosem fogja megbánni, hogy megmentett téged.
Istennek nem tudsz meglepetést okozni. Ő tudja, hogy éppen most hol tartasz, éppen most mivel küszködsz, azt is tudja, hogy a héten megtántorodtál, elestél-e és nem bánta meg, hogy az Ő Fiának vére által megváltott és megigazított önmaga előtt szeretetben.
Nincs olyan bűnöd a múltból, jelenből vagy jövőből, aminek nagyobb hatalma lenne fölötted, mint Krisztus keresztjének üdvözítő hatalma.
Ha Krisztusban vagy, ha Isten gyermeke vagy, nem fog kiábrándulni belőled a Te mennyei Atyád.
Nem tudom, mivel küszködsz, de Isten gyermekeként már nem vagy a bűn rabszolgája és Isten kegyelmének gazdagsága által szabad lehetsz.
Ha még nem adtad át a szívedet teljesen Istennek, bánd dmeg a mai napon bűneidet és fogadd el az Isten kegyelmét. Különben rabszolga maradsz és Isten haragja utól fog érni amint az örökkévalóságba lépsz.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a Te gyermekeidet sosem hagyod el, sosem veted meg, hanem formálod Őket nap, mint nap a Te kegyelmednek gazdagsága által. Hadd értse meg minden olvasó, hogy hívsz minden embert arra, hogy a Te gyermeked legyen és elfogadja ezt a meghívást. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...