2022. november 14., hétfő

Valódi megnyugvás

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Máté evangéliuma 11. fejezet 28. vers



Vannak emberek, akik félnek elindulni, hogy megtegyenek valamit és emiatt állandóan kifogásokat keresnek. Vannak azonban olyan emberek is, akik nagyon is tevékenyek, de ők megállni, elcsendesedni, pihenni félnek.
Te milyen ember vagy? Van bátorságod megállni? Van bátorságod csendben maradni? Olyan sok ember tudatosan választja a rohanást. Jézus Krisztus tudja, hogy elfáradsz és azt is tudja, hogy pihenésre, megnyugvásra van szükséged fizikai, de lelki értelemben is.
Helyes dolog a szorgalom, de a munka része az is, hogy időt szánsz a pihenésre, felüdülésre.
Jézus Krisztus szelíden téged szólít ma. Jól tudja, hogy testileg és lelkileg is szükséged van pihenésre és feltöltődésre. Éppen ezért van a pihenőnap.
Krisztus hív, hogy jöjj Hozzá és találd meg Nála lelked nyugalmát, de nem fog kényszeríteni téged. A döntést a te kezedbe adja. Az élet nem arról szól, hogy minél jobban belemerüljünk a világi mókuskerékbe, hanem arról, hogy igazán megismerd Istent, és akit elküldött: Jézus Krisztust.
Ismerd hát be, hogy életed teljesen Istentől függ. Bízd Rá életed és nem fog gondot okozni, hogy megpihenj. Ha lelked igazi nyugalmat, pihenést, felüdülést talál, az élet forgatagában sokkal áldottabb, hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb leszel.



IMA: Istenem elismerem, hogy sokszor túlságosan sok terhet veszek magamra és elfelejtem, hogy milyen fontos Nálad időzni és lelkileg felüdülni. Jövök Hozzád, kérlek, adj megnyugvást, felüdülést lelkemnek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...