2022. november 15., kedd

A szent Isten

Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet! Ézsaiás könyve 6. fejezet 3. vers

 



Isten minden egyes létező ember életét, sorsának alakulását ismeri. Ez azt jelenti, hogy a te életed minden apró részletét is jól ismeri. A Bibliában arról is olvashatsz, hogy Ő szent Isten. Ebből fakadóan teljesen különbözik tőled. Olyan sok ember készít magának egy képzeletbeli képet az igaz és szent Istenről és ezek a képek rend szerint hamis képek. Mózes szerette volna látni még földi élete során Isten arcát szemtől-szembe, mert nem értette, meg, hogy Isten annyira hatalmas, annyira erőteljes kisugárzása van dicsőséges szépségének, hogy egyetlen halandó test sem bírná elviselni azt úgy, hogy utána életben maradjon. Gondolkodtál már azon, hogy Isten a Mennyben lakozik, de ebben a pillanatban is az Ő hatalma által dobog a szíved és veszed minden egyes lélegzeted? Amikor János apostol látta Krisztus és az Isten országának dicsőségét, nyilvánvalóan lélekben ragadtatott el, mert test és vér nem bírná ki azt a dicsőséget ami Istennél van. A halál után új testet fogsz kapni, mert ebben a testben nem tudnád elviselni Isten teljes dicsőségét. Talán vannak napok, amikor úgy ébredsz fel, hogy nem érzed, hogy szeretnéd Istent vagy a felebarátodat esetleg a saját feleségedet. Az érzelmeid jönnek és mennek, de az Isten helyes ismerete, a Benne vetett hit a megfelelő alap a te életed számára is. Ha nincs meg ez az alap az életedben, a nehéz napokon össze fogsz omlani. Értsd meg hát, hogy mennyire különleges, nagy, szerető Istened van és dönts úgy, hogy elkötelezed ma is magad az Ő szava mellett teljesen mindegy, hogy mit diktálnak az érzelmeid.


IMA: Istenem, szeretnélek egyre jobban megismerni Téged. Köszönöm, hogy Szavad által ma is tanácsolsz, bátorítasz. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...