2023. február 1., szerda

Mennyei öröm

...Inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a Mennyben.                                                      Lukács evangéliuma 10. rész 20. vers




Tarts ma önvizsgálatot. Miből fakad az örömöd? A tanítványok rácsodálkoztak arra, hogy az ördögök is engednek nekik. Abba a tévedésbe estek, hogy a saját teljesítményükként, eredményükként értékelték az Isten bennük munkálkodó kegyelmét és hatalmát.
Ismerős? Történt már veled, hogy a saját jónak, kimagaslónak vélt teljesítményed örömre fakasztott? Esetleg szomorúak lettél, amikor a dolgok egyáltalán nem jól sikerültek egy napon?
Velem esett már meg mindkettő.
Isten ma azt üzeni neked, hogy ha csodálatos dolgokat visz véghez életedben, vagy mások életében általad, mindig tudd, hogy az Övé a dicsőség és nem a tied.
Amikor pedig valamilyen területen csődöt mondtál, akkor is Hozzá menekülj és tudd, hogy a te üdvösséged kegyelemből van, hit által.
Téged arra hív Isten, hogy teljes szívből törekedj járni vele. Ha elestél, kelj fel, porold le magad és vedd észre, hogy az esés után is egy lépéssel előrébb vagy. Menj tovább a mennyei cél felé. Ott vár téged az örök dicsőség.
Ha pedig a vizen jársz, akkor ne kezdj el tapsikolni, mint a kisgyerekek, mert akkor Krisztusról önmagadra fordítod a figyelmet, és az elbizakodottság mindig a bukás előtt jár.
Hamar meg fogod tapasztalni, hogy süllyedsz.
Ó bárcsak tudnád, hinnéd, látnád micsoda nagy ajándék az, hogy a neved fel van írva a Mennyben, az élet könyvében.
Ha tényleg megértenéd, átéreznéd ennek az ajándéknak a nagyságát, gazdagságát, örökkévalóságát, egész életedben szökdelve dicsérnéd az Urat.
Legyintenél a földi kis sikereidre, és az Urat dicsőítenéd aki kegyelemből írta fel nevedet az élet könyvébe, Krisztus vére által.
Legyintenél a fájdalmak láttán, próbák láttán és azt mondanád magadnak ragyogó szemmel:
Semmiképpen sem összehasonlítható az az öröm, boldogság, dicsőség, fény, élet, békesség, nyugalom amit ez a kis szenvedés fog nekem szerezni, ha nem dobom el Krisztusban vetett bizalmamat. Halleluja!

Ima: Istenem, Atyám, légy dicsőítve mindenért. Olyan nagy öröm, hogy Benned élhetek. Olyan nagy szeretet, hogy Krisztus értem halt meg. Olyan drága vagyok szemeidben. Szeretném megérteni a Mennyben való örökségem nagyságát, csodálatosságát, hogy a szívem csordultig teljen meg minden körülmények között.
Látni szeretném hit szemeimmel. Érints meg engem Istenem. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...