2023. január 31., kedd

Isten gondot visel övéiről

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban. Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 19. vers



Pál apostol tapasztalatból is írta, amit írt. Mielőtt megismerte Istent és elkötelezte magát Neki, valószínűleg gazdag ember volt. Isten gyermekeként viszont minden elképzelhető formáját megtapasztalta a szükségnek.
Börtönbe került, üldözték és megvetették, sokat szenvedett azok miatt, akik gyűlölték Istent és emiatt gyűlölték őt is. Sok-sok adománygyűjtést szervezett és bonyolított le, de sosem ragadt a kezéhez egyetlen arany vagy ezüst sem jogtalanul. Inkább dolgozott, hogy önmaga és mások szükségleteiről is gondoskodhasson. Annyira belemerült Isten szolgálatába, hogy önmagáról sokszor meg is feledkezett. Ezért írja önmagáról az apostol, hogy gyakran volt kényszerű böjtnek részese. Nem maradt mit ennie, ezért úgy döntött imádkozik és böjtöl. Isten mindezekben ott volt vele és gondoskodott róla. 
Akár bőségben volt, akár olyan szükségben, hogy nem volt mit ennie, mindenkor megtapasztalta, hogy Isten segítő keze vele volt. Sokakban szorongást vált ki a növekvő árak és a gyengülő gazdaság, háborús hírek és általános bizonytalanság. Közép Európában már többnyire hozzászoktunk, hogy az árak folyamatosan növekednek, a jövedelem pedig jó esetben ugyanannyi marad vagy nagyon enyhe emelkedést mutat, rosszabb esetben pedig csökken.
Az utóbbi évben viszont mindnyájan láttuk és bőrünkön éreztük bizonyos élelmiszerek drasztikus drágulását. Isten viszont ebben az évben is gondot visel az övéiről. Velük van minden egyes lépésüknél és csodálatos módokon visel gondot róluk.
Ne értelmezd félre Isten szavát! Sehol sem ígérte, hogy minden egyes kívánságodat meg fogja adni. Igenis van, amikor Isten nemet mond a kérésedre vagy olyan módon válaszol rá, ahogyan nem gondoltad. Isten nem véletlenül tart vissza egyes dolgokat tőlünk, de azt megígérte, hogy mindent megad nekünk, amire szükségünk van ahhoz, hogy életünkre szabott feladatot véghez vihessük. Ne feledjük el, hogy ez az év a szolgálat éve is. Az Úr betölti a szükségeidet és szeretne használni téged, hogy általad betölthesse mások szükségeit is. Akár könnyeket hullatsz, akár nevetsz, akár megvan amire szükséged van, akár szűkölködnöd kell, szeresd Istent és Ő mindent lelked javára fog fordítani. 



IMA: Istenem, köszönöm az ígéretedet, hogy gyermekeid szükségeit betöltöd. Segíts minket felismerni mikor akarsz használni minket mások szükségleteinek betöltésében Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...