2023. október 30., hétfő

A látszaton túl

Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. 1 Timóteus 6:17



Néhány hete kaptam ajándékba egy nagy és gyönyörű almát. Amikor azonban beleharaptam, ehetetlenül savanyú volt. Egy harapás után megváltam tőle.
Így van ez az emberrel is. Nézd csak mit mondott Krisztus: " Jézus egyszer így korholta a farizeusokat: Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok, amelyek kívülről szépnek látszanak, belül azonban holtak csontjaival és mindenféle undoksággal vannak tele. Így ti is kívülről igaznak látszotok az emberek előtt, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal." ( Máté 23)
Olyan sok kiegészítő lehet életedben, amelyekről azt gondolod, hogy szebbé, értékesebbé teszik életedet. Drága, díszes ruhák, autók, házak és sok egyéb.
Isten az értékedet a szíved, lelked állapota alapján méri le. Ezt talán te is tudod elméletileg, de mégis előfordulhat, hogy csak azért vágysz bizonyos dolgokra és küzdesz is értük, hogy lenyűgözz velük másokat.
Való igaz, hogy ha a mai világ szerint divatos dolgokkal veszed körbe magad, azzal vonzani fogsz olyan sekélyes embereket, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, de legjobb esetben is csak felületes kapcsolataid lesznek. Ha az élet nehézségei megfosztanak téged a divatos külsőségeidtől, a "barátaid" is köddé fognak válni.
Fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy az anyagi dolgok halmozásával mit próbálsz leplezni életedben? Talán a lelked fájdalmas ürességét esetleg a kicsit sem szép bűnös életviteledet?
Tényleg elhiszed, hogy a külsőségekkel leplezni tudod belső hiányosságaidat, bűneidet? Azok, akiknek igazán fontos vagy, hogyan fognak emlékezni rád?
Ha telve vagy önzéssel, gátlástalansággal, ha hazudsz, csalsz, lopsz, amikor az érdeked úgy kívánja, ha telve vagy keserűséggel és képmutatással, olyan lesz az életed, mint az a szép alma, amit kaptam. Kívülről kifogástalan, látszatra tökéletes, de senki sem akar majd egyetlen falatot sem belőled.
A Bibliában, Isten szavában megtalálsz minden fontos dolgot, amelyekre szükséged van arra, hogy igazán gazdag életed legyen: Krisztusból fakadó kegyelem, tisztesség, együttérzés és béke.
Amikor ezeknek helyet adsz életedben, az emberek elkezdenek vonzódni életedhez függetlenül attól, hogy a külsőd egyszerű vagy divatos. Természetes, hogy a felületes embereket taszítani fogod, de ez valójában jó és nem rossz.
Ha pedig Isten kegyelméből életedben növekednek a lelki áldások, az emberek nemsokára kíváncsiak lesznek arra, hogy miként lehet nekik is tartalmas lelki életük?


IMA: Istenem, ebben a felületes, pénz imádó világban segíts Rád összpontosítani és a Te lelki ajándékaidra. Köszönöm, hogy a Te gyermekeid számára mindent bőségesen megadsz, amire a megélhetésükhöz szükségük van. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...