2023. november 8., szerda

Az élet hegyei és völgyei

Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?                  27. Zsoltár 1. vers



Nemcsak az örök élet, hanem a földi, fizikai, mulandó élet is az Istentől kapott ajándék. Semmit nem szabad természetesnek venned. Minden az Isten csodálatos ajándéka. Azt sem tudhatod, tudhatjuk, hogy melyik nap lesz életed utolsó napja ebben a földi létben.
Ennek ellenére olyan sok boldogtalan ember van körülöttünk. Te is hajlamos lehetsz megijedni minden olyan dologtól életedet illetően, amelyről úgy érzed kívül esik irányításodon.
Talán sok-sok erőfeszítést tettél vagy teszel, amelyeknek a célja, hogy megpróbáld irányítani különféle körülményeidet, a körülötted levő embereket, azt, hogy mások mit gondolnak rólad. Isten kegyelme, hogy amikor már úgy tűnik hihető az az ábránd, hogy te magad mindent irányíthatsz, Isten engedi, hogy széthulljon a fáradtságos munkával felépített kártyavárad.
Az igazság az, hogy az életednek megvannak a maga hegyei és völgyei, a maga váratlan fordulatai. Talán sokszor pontosan ez az oka, hogy nem tudod élvezni az utazást.
Isten minden gyermeke számára kijelölt egy életutat és ennek az utazásnak bizony részét képezik a völgyek, veszélyes kanyarok és nehéz emelkedők.
Ha úgy érzed nem tudod keresztény emberként élvezni az Istennel járást, eljött az ideje, hogy hátradőlj Isten szerető karjaiba, bízz Istenben és megtanuld élvezni az utazást.
Az élet minden hullámvölgyével, magaslatával, váratlan fordulatával csak egy szempillantás az örökkévalósághoz képest.
Valld hát meg ma hittel: " Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?"


IMA: Istenem, olyan biztonságot ad a tudat, hogy Te kezedben tartod az életem. Abban a kézben, amely a golgotai kereszten értem, miattam kapott sebeket. Köszönöm, hogy szeretsz és szeretnék bízni Benned. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...