2023. november 7., kedd

Az utolsó szó jogán

Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Márk evangéliuma 8. fejezet 36. vers



Sok-sok ember halálos ágyánál lehettem jelen és hallhattam mit mondanak a haláluk előtt. Senki nem beszélt a kifizetetlen számlákról, múltbeli sikerekről, az apró-cseprő nézeteltéréseiről X vagy Y-nal. Az emberek utolsó szavai, mondatai általában a kapcsolataikkal vannak összefüggésben. Emberekkel és az Istennel való kapcsolatukkal.
Annyira más gondolatok ezek akkor, amikor egy Istennel meg nem békült szájából, szívéből törnek fel.
Hanry David Thoreau, a híres francia író, életében azt hangoztatta, hogy jobban szereti a hóvihart, mint Krisztust. Nem akarta, hogy bármi köze legyen Istenhez, egyházhoz vagy hitbeli dolgokhoz.
1862, május 6-án halt meg. Nem sokkal halála előtt, nagynénje megkérdezte tőle: " Szeretnél halálod előtt békét kötni Istennel?" Az író így felelt: " Tudtommal sosem veszekedtünk."
Ezzel szemben, az istenfélő prédikátor, Moody: a következőket mondta az ágyánál ülő fiainak: " Ha Isten az útitársatok, akkor legyenek nagy terveitek."
Az igazság az, hogy az Istennel és azokkal való kapcsolatod, akik Isten gyermekei, örökkévaló kincsek.
Fel kell tenned magadnak a kérdést: "Én megbékéltem már Istennel?" Isten azt mondja: " Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." (János 3:36)
Isten ma még ad neked időt, hogy átgondold a fontos dolgokkal kapcsolatos hozzáállásodat. Mik ezek a fontos dolgok? " Krisztussal, az üdvösséggel, a körülötted levő emberekkel való kapcsolatodat."
Szakíts időt arra, hogy elgondolkozz a következő kérdésen: " Ha ma halnék meg, mik lennének az utolsó gondolataim, szavaim?" Talán azok a dolgok, amik felmerülnek benned, a fontos dolgok és azok kellene betöltsék a mindennapjaidat. Ideje, hogy az örökkévalóságra gondolj és arra, hogy te és a szeretteid hol fogjátok tölteni azt?

IMA: Istenem, segíts, hogy a maradandó dolgokra, a fontos dolgokra tudjak figyelni és ne mulasszak el semmit, ami ezekkel kapcsolatos. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...