2024. január 24., szerda

Irgalmas Isten

Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. 103. Zsoltár 10-13. versek



A szívedben, elmédben hordozott gondokban és bűneid sűrű ködében könnyen elveszhetsz, és a lelked terhei alatt összeomolhatsz. De hadd emlékeztessen téged az Isten beszéde: "Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk." Ó, milyen hatalmas és gyönyörű igazság ez! Ha megbántad, megvallottad bűneidet Istennek, hittel elfogadtad az Ő bocsánatát és elhagytad azokat, akkor Isten szeretetteljes kegyelme vesz körül téged.
Az Isten, aki a Menny magasságában trónol, aki naponta a napot a napot a napkelet felől napnyugat felé, szeretetteljesen és irgalommal néz le gyermekeire. Amennyivel magasabban helyezkedik el az ég a talajtól, olyan érthetetlenül mély az Ő szeretete gyermekei iránt.
Valaki egyszer megkérdezte lelkipásztorától: " Krisztus vére biztosan teljesen fedezi bűneim bocsánatát? Ez biztosan elég Istennek?
A pásztor így felelt: Ez több, mint elég.
Amilyen nagy távolság van napnyugat és napkelet között, olyan messzire veti el bűneidet és vétkeidet.
Az Isten, aki Atyaként néz gyermekeire, nem egy büntető bíró, hanem egy irgalmas és kegyelmes Atya. Az irgalmas apa, aki fiaihoz közelít, nem azért teszi, mert megérdemlik, hanem azért, mert az ő irgalma és szeretete még a legmélyebb mélységeidben is képes átölelni téged.
Nézzünk fel a "hegyekre", ahol az ég és a föld közötti távolságok eltűnik a végtelenségbe. És ott találod Isten szeretetét, amely messze túlmutat mindazon bűnön és hibán, ami lelkiismeretedet valaha terhelte. Az Ő irgalma sosem fog elfogy, és a szeretete sosem szűnik meg. Ha még nem hoztad Isten elé bűneidet, ne félj! Fedd fel őket ma! Ő nem fog elutasítani. Ha őszinte bűnbánattal és töredelmes szívvel lépsz ki a sötétségből, az Ő szeretete és kegyelme meg fog újítani téged.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy szereted gyermekeidet. Nem azért, mert tökéletesek, hanem azért, mert Krisztus vére által, bűnbocsátó kegyelmed által, tökéletessé és szentté tetted őket. Dicsérlek ezért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...