2024. január 23., kedd

Láthatatlan ellenség

Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.                                  Efézusiakhoz írt levél 6. fejezet 12. vers



Amikor úgy érzed, hogy az élet nehézségei és kihívásai összezúznak téged, amikor a szíved megfárad, és az elméd elfárad, sokszor elfelejtheted, hogy harcod nem csupán a látható dolgok ellen folyik. Isten, az Efézusiakhoz írt levélben figyelmeztet téged is: "Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

Ez a szó, mint egy csendes szellő, érkezik hozzád, hogy vedd észre a láthatatlan harcot, amely körülveszi mindennapi életedet. A küzdelem nem csak a fizikai valóságban zajlik, hanem magasabb síkon, ahol az erők és hatalmak, a sötétség urai és a gonoszság lelkei megpróbálják árnyékba borítani a szívedet.

Az élet útja tele van megpróbáltatásokkal, csapásokkal és nehézségekkel. Elsősorban egy láthatatlan ellenféllel küzdene mindenki, és ez a küzdelem minden ember érint. De a Biblia azt tanítja, hogy ne felejtsd el, hogy a valódi ellenség nem emberek között, hanem az emberek mögött álló láthatatlan erők és hatalmak között van, amelyek a sötétség világát vezetik.

Ebben a harcban nem maradhatsz magadra. Az imádság erejével és az Istennel való szoros kapcsolattal megnyithatod a mennyei dimenziókat, és segítséget kérhetsz a harcodban. Az ima nemcsak eszköz a segítségkérésre, hanem egy kapu a mennyei erőkhöz, amelyeknek hatalma nagyobb, mint bármely látható vagy láthatatlan erő hatalma.

Ne feledd el, hogy a mennyei magasságban van egy szeretetteljes Atya, aki erősebb minden erőnél és hatalomnál. Az Ő szeretete, kegyelme és védelme árassza el szívedet, és vezessen téged a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei elleni győzelembe.

A harcodat ne csak a földön látottak alapján mérd, hanem emeld fel tekintetedet a magasságba, ahol Isten ereje és irgalma készen áll segíteni és vezetni téged. Az Ő fénye legyen az, ami letöri a sötétség láncait és bilincseit, és az Ő szeretete, ami vezet téged a győzelem útján.

IMA: Istenem, hit által felemelem fejem Hozzád. Kérlek, hogy támogass engem mennyei erőddel, hatalmaddal, seregeiddel a sötétség erői ellen folytatott harcomban. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...