2024. február 2., péntek

Ami megmarad...

...Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el. Áldott legyen az ÚR neve! Jób könyve 1. fejezet 21. vers



A "mezítelen jöttem ki" kifejezés mélyebb értelmet hordoz. Megjelenít egy kezdeti állapotot, amikor semmit sem hoztunk magunkkal a világba. Mindannyiunk élete egy olyan utazás, amely egy mezítelen lélekből indul. Ez a születésed az életed kezdetén történik, amikor a teremtés csodája vmegnyilvánul.
Azonban ugyanezen az úton, amelyen a világba lépsz, az élet során elveszítjük a fizikai, anyagi és érzelmi dolgokat. A "mezítelen is megyek el" kifejezéssel kijelenti, hogy semmi sem marad meg, semmi sem ragad rád az életünk vége felé. Az anyagi javak, a hírnév vagy a státusz mind elenyésznek. Az elhagyás pillanatában egyszerűen megyünk tovább, ahogyan jöttünk, azzal az igazsággal, hogy mindannyian meztelenül jövünk és meztelenül távozunk.
Az ÚR adta, az ÚR vette el. Ezek a szavak felidézik a Biblia egy másik ismert történetét, Jóbot, aki élete során mindent elvesztett, de mégis hittel és hálával hajolt meg Isten előtt. Az "Áldott legyen az ÚR neve!" rész pedig hangsúlyozza az Isten iránti hálát és imádatot, akár jó, akár nehéz időkben.
Isten szava ma arra emlékeztet téged, hogy az életed egy ajándék, és minden, amit ebben a világban birtokolsz, az az ÚR kegyelméből származik. Amikor elveszítesz valamit, amikor nehézségekkel találkozol, vagy amikor a halálba lépsz, az ÚR neve áldott marad, mert Ő az életed teremtője és az utazásod védelmezője.
Ezért hálát adhatsz az Úrnak minden napért, minden pillanatért, és elfogadhatod az élet ajándékát, a bánatot és a boldogságot egyaránt. Aztán, amikor eljön az idő, hogy visszatérj az Úrhoz, megteszed azt meztelenül, hálával és bizalommal, tudva, hogy Ő mindvégig veled volt és lesz.

IMA: Istenem, habár fizikai javaimat elveszíthetem, de köszönöm a Krisztus által nyert hitemet, reménységemet, életemet és örökségemet nem veszíthetem el. A Tied legyen a dicsőség mindenért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...