2024. február 3., szombat

A növekedés lehetősége

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákob, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ézsaiás könyve 43. fejezet 1. vers



Isten szavai által, mintha az örökkévalóság maga lépne be az idő terébe, hogy megszólítson téged. "Így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákob, a te formálód, Izráel..." - kezdődnek az Úr szavai, melyek mélyreható üzenettel bírnak számodra. Az Úr, aki teremtett és formált, nemcsak a múltaddal kapcsolatban szól hozzád, hanem a jeleneddel kapcsolatosan is.

Az Úr szavai felölelik az egyéni történetedet is: "Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!" A megváltás üzenete a múlt bűneiből való szabadulásról (is) szól. Az Úr szólítása egyúttal az elengedésre is buzdít. A megváltás nem csak a bűn rabságából való szabadulást jelenti, hanem azt is, hogy tanulsz a hibáidból és ne hordozd magaddal a múlt terhét.

A fő gondolat ebben az elmélkedésben: "Tanulj a hibáidból!" Az Úr hív téged arra, hogy ne maradj ott, ahol elbuktál, hanem emelkedj fel, és lépj tovább. A múltbeli bűneid, hibáid, eleséseid, ne legyenek láncok, amelyek megkötöznek, megbénítanak, hanem leckék, amelyekből okulsz és amelyek által növekedsz. Az Úr nemcsak megvált, de a szavával vezet is, hogy a jövőben más utakon járhass.

A keresztény élet, a Szentlélek ereje és az Isten szava általi tanulás és növekedés folyamata. Az Úr mindig ott áll melletted, tanít és vezet, ha engeded ezt. A múltbeli hibáid és bukásaid nem zárnak ki az Úr iránti szeretetből és az Ő tervéből. Az Ő kegyelme megújíthatja a Te szívedet és erőt adhat ahhoz, hogy még inkább Isten dicsőségére élhess.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy neveled és tanítod gyermekeidet, hogy fejlődhessenek és növekedhessenek a Te kegyelmed által jellemükben és életvitelükben a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...