2024. február 4., vasárnap

Tudja mire van szükséged

Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.              Máté evangéliuma 6. fejezet 31-33. versek



Az Úr Jézus tanításaiban gyakran emelt ki olyan fontos életvezetési elveket, amelyek minden időszakban érvényesek. A 21. században is érdemes megfontolnod ezeket. Az evangéliumokban található egy igevers, amely a mindennapi gondokkal és aggodalmakkal kapcsolatban ad útmutatást: "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre."
Ez a tanítás a hétköznapi életünk legmélyebb területeire nyújt bepillantást. Az emberi természet hajlamos a gondolkodásra a jövőről, a biztonságról, az anyagi javakról stb. Az Úr Jézus azonban arra buzdít, hogy ne engedd, hogy ezek a gondolatok túlságosan elfoglalják elmédet és szívedet. Az anyagi gondokat és a mindennapi szükségleteket Isten szava szerint bízd a Mennyei Atyádra. Gyermekkoromban tapasztaltam, hogy milyen csodákat tesz Isten, ha hittel az Ő kezébe tudod helyezni életedet, lelki és testi szükségleteidet. Édesanyám egyedül nevelt többedmagammal és voltunk olyan helyzetben, hogy nem tudtunk mit együnk másnap. De édesanyám nem siránkozott, nem szaladt kölcsönkérni, hanem együtt imádkoztunk és naponként megtapasztaltuk az Isten gondviselését.
Az Istenbe vetett bizalom és az Ő országának keresése elsődlegesnek kell lennie életedben. "De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." Az Isten országának keresése azt jelenti, hogy az Ő akaratára és vezetésére helyezed életedben a hangsúlyt. Tehát Isten, nem a hitetlenek és nem is a tétlenek vagy gondatlanok gondviselője.
Az Úr arra hív, hogy ne a földi dolgokra összpontosíts elsősorban, hanem az örök érvényű dolgokra. Amikor szíved és elméd az Isten országára irányul, akkor az anyagiakért való aggodalom kiszorul az életedből. Ha már átadtad életed Istennek és az Ő gyermekévé lettél, akkor nem kell aggódnod, mert mennyei Atyád tudja mire van szükséged.



IMA: Istenem, kérlek téged, hogy segíts nekem Rád, a Te szavadra, tervedre összpontosítanom és szorgalmasan, kitartóan cselekednem azt, amivel Te megbízol. Köszönöm, hogy eddig is gondot viseltél rám és azt is, hogy a jövőben is gondot fogsz viselni. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...