2024. február 5., hétfő

Kegyelemteljes gondviselés

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban. Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 19. vers



A fenti gyönyörű ígéret arra emlékeztet bennünket, hogy Isten mindig gondoskodó és hűséges. Ő ismeri szükségeidet, és nem csak a fizikai, anyagi szükségeidről van szó, hanem lelki és szellemi igényeidről is. Az Úr gazdagsága, melyet Krisztus által ad neked, nem csak anyagi javakat jelent, hanem az Ő kegyelmét, békéjét, irgalmát és szeretetét is.

Amikor Pál apostol által, Isten ezt az ígéretet megosztja, nem csak egy ígéretet ad neked, hanem egy mélyebb igazságot is. Az, hogy Isten gazdagsága Krisztus Jézusban van, azt jelenti, hogy az üdvösséged, a reménységed és a bőséges életed forrása Jézus Krisztusban található. Ő az, aki által Isten a szeretetét és kegyelmét kinyilvánította és kinyilvánítja neked.

Ez az ígéret arra is emlékeztet, hogy Isten az Ő dicsőségére gondoskodik rólad. Amikor Ő be fogja tölteni szükségeidet, az nem csak azért van, hogy te boldogok legyél, hanem azért is, hogy az Ő dicsőségét tükrözhesd. Az Ő gondoskodása, szeretete és gazdagsága által te is az Ő dicsőségét hirdetheted, és mások is láthatják az Ő nagyságát az életedben.

Ezért, ha kihívásokkal találkozol, vagy nehézségekkel nézel szembe, hidd el és fogadd meg ezt az ígéretet. Isten mindig hűséges marad az Ő ígéreteihez, és az Ő gazdagsága által kielégíti minden szükségedet. Az imádságaidban Isten ígéreteiben bízhatsz, és azzal a bizonyossággal élhetsz, hogy az Ő dicsőségéből és kegyelméből születik meg minden megoldás az életedben.


IMA: Istenem, tudom, hogy az életem nem öncélú. Te és a Te szavad, ígéreted, dicsőséged legyen életem középpontjában, hogy meg tudjam tapasztalni gondviselésedet minden területén életemnek. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...