2024. február 6., kedd

Hogyan szerethetem Krisztust?

Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. János első levele 5. fejezet 3. vers



A Szentírásban számos alkalommal találkozunk az Isten iránti szeretet és az Ő parancsolatainak fontosságával. A 1. János 5:3-ban olvashatjuk: "Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek."

Ez az igazság mélyebb betekintést adhat neked is az Istennel való kapcsolatba. Még keresztény körökben is találkozhatsz emberekkel, akik a szeretetről valamiféle elvont fogalomként vagy érzésként beszélnek. Ebbe az elvont fogalomba könnyen "szerelmes" lehetsz te is. Ez pedig a lelked ellenségének azért jó, mert úgy fogsz beszélni a szeretetről, hogy valójában fogalmad sem lesz mit jelent az a valóságban. Az Isten iránti szeretet nem csupán érzelmi állapot, hanem cselekvés is. Az igazi szeretet azon az elkötelezettségen alapul, hogy Isten utasításait meg akarod tartani az életedben. Ez nem száraz kötelesség, hanem szeretetteljes válasz arra, amit Isten már veled, érted tett.

Az, hogy az Isten iránti szeretetet a parancsolatainak megtartásával fejezed ki, azt mutatja, hogy az igazi szeretet aktív, életed minden területét átöleli. Nem csupán szavakban vagy érzelmekben nyilvánul meg, hanem konkrét döntéseidben, cselekedeteidben és az életed vezetésében.

Az apostol hangsúlyozza, hogy Isten parancsolatai nem nehezek. Az Úr szabályai nem korlátoznak le téged, hanem éppen ellenkezőleg, szabadságot és igazi boldogságot hoznak az életedbe. Az Ő parancsolatai a szeretetből fakadnak, és céljuk, hogy vezessenek téged az igazi élet, a teljes öröm és az örök élet felé.
Az Isten iránti szeretetnek tehát gyakorlati kifejeződése van azáltal, hogy törekszel az Ő parancsolatait követni. Ez egy olyan kapcsolat, amelyre az Úr meghív téged, és amely nem korlátoz, hanem kimeríthetetlen gazdagságával és szeretetével ajándékoz meg.

Amikor a nehézségek és kihívások elhomályosítják az életed egét, emlékezz arra, hogy az Isten iránti szereteted megmutatkozik a parancsolatainak cselekvésében. Az Ő iránta való engedelmességed nemcsak kötelesség, hanem boldog és gyümölcsöző élet forrása is. Az Isten iránti szeretet cselekedetekre sarkall, és az Ő iránta való engedelmességed által megtapasztaljuk az Ő közelségét, vezetését és áldásait az életedbe.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem azért kell a parancsolataidat követnem, hogy az elfogadásodat kiharcoljam, hanem azért törekedhetek erre, mert elfogadtam már a Te szeretetedet és a golgotai kereszten végzett áldozatodat. Hadd tudjak növekedni a Te szavaid, parancsolataid megismerésében Úr Jézus és azoknak megtartásában. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...