2024. február 7., szerda

Isten megszabadítja a Benne bízókat

Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Máté evangéliuma 14. fejezet 30-31. versek



Ez a történet sokat mond neked a hitről és a bizalmon alapuló kapcsolatról Jézussal. Péter lépése, hogy vízen járjon, a hit próbájának és a kételkedés leküzdésének szimbólumává lett. Ahogyan nézett Jézusra, minden rendben volt, de amint az erős szélre összpontosított, az ijedelem és a kételkedés elhatalmasodott rajta.

Hasonlóan sokszor tapasztalhatod az életedben, hogy amikor a nehézségekre, problémákra vagy félelmekre figyelsz, könnyen elveszítheted a hited szilárdságát. Azonban Jézus nem hagyja cserben azokat, akik hozzá fordulnak és kérik segítségét. Amint Péter kiáltott, azonnal kinyújtotta a kezét, és megmentette őt a süllyedés halálos veszélyétől.

Azt a kérdést, amit Jézus Péternek feltett: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" neked is felteszi ma. Gyakran hajlamos lehetsz a problémáidra, nehézségeidre összpontosítani, ahelyett hogy a hitedet a Krisztus iránti bizalmon keresztül megerősítenéd. Jézus arra bíztat ma téged, hogy ne hagyd, hogy a kételkedés és a félelem elvonja a figyelmedet tőle, mert Ő mindig készen áll segíteni, ha Hozzá fordulsz.

Ebben a történetben felfedezheted az Úr Jézusnak, az irántad való szeretetét és gondoskodását. Az Ő hűségében bízva és az Ő szavára támaszkodva leküzdheted a kételkedés és félelem hullámait az életedben. Azt kívánom, hogy mindannyian merjünk kicsinyhitűség nélkül bízni Jézusban, és amikor felkiáltunk hozzá: "Uram, ments meg!", tudjuk, hogy Ő mindig ott van, kinyújtja a kezét, és megment minket a viharok közepette.


IMA: Istenem, köszönöm a Te megmentő, lehajló, irgalommal és szeretetteljes kezed, amellyel már számtalanszor felemeltél, amikor levettem a tekintetem Rólad. Szeretnék szilárdan Rád összpontosítani. Támogass ebben Úr Jézus Krisztus. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...